Держава компенсуватиме роботодавцям зарплати переселенців

Держава компенсуватиме роботодавцям зарплати переселенців
Уряд затвердив порядок здійснення заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб.

Суть його пояснили юристи МГО “Луганське земляцтво”, передає УНН з посиланням на прес-службу організації.

Як вказано, зокрема, до заходів сприяння зайнятості входить компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Компенсація витрат роботодавцю на оплату праці тривалістю не більше 6 календарних місяців надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа переселенців, які прийшли на роботу за направленням від базового центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів та збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати вдвічі.

«Компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці ВПЛ, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника у відповідному регіоні”, — йдеться у повідомленні.

Таким чином, роботодавець, який працевлаштував переселенця за направленням з центру зайнятості для отримання державної компенсації протягом 2 місяців з дня працевлаштування повинен подати до центру зайнятості заяву про компенсацію витрат на оплату праці.

“Заява подається у довільній формі. У Центр зайнятості також потрібно надати копію трудового договору між роботодавцем і працівником-переселенцем. Якщо такого договору немає, то в якості підтвердження факту працевлаштування можна надати розпорядчий акт (наказ) про прийом на роботу, завірений в установленому порядку”, — пояснили у Земляцтві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.