У Луцьку впровадять шанобливі звернення

У Луцьку впровадять шанобливі звернення
У Луцьку хочуть запровадити шанобливі звернення на кшталт «пан» та «пані».

Про це стало відомо на засіданні комісії з питань освіти, науки, культури, мови у четвер, 24 вересня, під час розгляду питання "Про впровадження шанобливого звернення у місті Луцьку".

Відтак депутат Луцької міської ради Аскольд Пекарський запропонував запровадити, як правило, такі види звертання як пан та пані для всіх працівників міської ради, депутатів, комунальних підприємств та інших організацій міста.

В школі організувати уроки історії походження цих звертань з метою роз'яснення. Також Аскольд Пекарський запропонував в побуті використовувати ввічливі вставки на кшталт «шановний», «шановна».

«Моє рішення не потребує ніякого фінансування - це шанобливе звертання пан та пані. Воно використовувалось в усній народній творчості, але було адміністративно вилучено. В російській мові такого звернення немає», - мовив Аскольд Пекарський.

Комісія таке рішення підтримала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пан Коцький. Ги-ги
Відповісти
бо в кишенях вітер свистить, а на мізки тиснуть жиденюки...
Відповісти
Пан і пані - польські звертання. Пекарський, очевидно, з-за бугра. Українці так ніколи не звертались. В українців - добродій, а пан (історично) - гнобитель. Хіба що кріпосний лад паралельно ввести. Це ж треба подумати, щоб таке бовкнути. Ніби депутату немає що робити, смішно і сумно.
Відповісти
В Англії-сер,в Німеччині-фрау,в Росії-господин,в Польщі-пан.А в Україні?Ще не придумали.А Пекарському почитати треба історію і не тільки.
Відповісти
За совєтів партійці між собою були товаріщамі, а простий люд - ніщо, тобто на пошану не заслуговував. Соромно, що лише на 25-му році Незалежності України починаємо вчитися шанувати один одного.На жаль, школа цієї функції не виконує.
Відповісти