Президент відреагував на дві резонансні електронні петиції українців

Президент відреагував на дві резонансні електронні петиції українців
Президент України Петро Порошенко відповів на петицію про вільне володіння зброєю та призначення прем’єр-міністром України Міхеіла Саакашвілі.

Так, Порошенко доручив залучити автора петиції щодо легалізації зброї, яка набрала понад 36 тисяч підписів, до обговорення відповідних змін до Конституції, пише Громадське ТБ.

Водночас президент нагадав, що Конституційна комісія працює у складі трьох робочих груп, які розробляють зміни до Конституції. Він у відповіді зазначив, що основними напрямами комісії є: децентралізація, удосконалення конституційних засад правосуддя та конституційне регулювання прав, свобод і обов'язків людини та громадянина.

Що стосується висунення кандидатури Саакашвілі на пост прем'єр-міністра України, то, зі слів Порошенка, слід враховувати норми чинного законодавства, за якими прем'єр-міністр України призначається Верховною Радою України за поданням президента України пояснив законодавчий аспект Порошенко.

Парламент 11 грудня 2014 схвалила програму діяльності Кабінету міністрів Арсенія Яценюка, і протягом року (до 11 грудня 2015 року) Рада не може розглядати питання про відповідальність цього уряду.

Крім того, необхідною умовою початку вищенаведеної процедури призначення прем'єра є особиста згода кандидата про призначення на цю посаду.

«Однак Саакашвілі з цього питання не висловлювався», - йдеться у відповіді президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а про зняття мита та акцизу відповів "не про що!"
Відповісти
Останні новини
Президент відреагував на дві резонансні електронні петиції українців
24 вересень, 2015, 18:00