Знамениті замки, у яких хочеться побувати. ФОТО

Знамениті замки, у яких хочеться побувати. ФОТО
Старовинні замки розбурхують уяву своїми легендами, багатством своїх колишніх власників і шалено казковою красою. Їх високі шпилі нагадують про часи, коли за серця красунь билися, а повітря було насичене лицарством і відвагою.

У даному пості ви можете побачити знамениті замки, які поки ще залишилися на Землі, - інформує Моя планета.

Ви маєте унікальну можливість здійснити віртуальну подорож до найкрасивіших замків світу. Впевнені, їхня історія, цікава архітектура та безліч загадкових легенд, що ходять стінами замків, обов'язково здивують і надовго залишаться в пам'яті.

1. Мон-Сен-Мішель, Франція.

Неприступний замок Мон-Сен-Мішель, з усіх боків оточений морем, — одна з найпопулярніших визначних пам'яток Франції після Парижа. Побудований в 709 році, він до цих пір виглядає приголомшливо.

2. Замок Райхсбург, Німеччина.

Тисячолітній замок спочатку був резиденцією короля Німеччини Конрада III, а потім короля Франції Людовика XIV. Фортеця була спалена французами в 1689 році і канула б у невідомість, але німецький бізнесмен придбав її останки в 1868 році і витратив більшу частину свого багатства на відновлення замку.

3. Замок Гохостервітц, Австрія.

Середньовічний замок Гохостервітц побудували в далекому IX столітті. Його вежі і зараз постійно стежать за навколишньою місцевістю, гордо підносячись над нею на висоті 160 м. А в сонячну погоду ними можна милуватися навіть на відстані 30 км.

4. Бледський замок, Словенія.

Замок розташувався на стометровій скелі, грізно нависає над озером Блед. Крім розкішного виду, що відкривається з вікон замку, у цього місця багата історія — тут розташовувалася резиденція сербської королівської династії, а пізніше і маршала Йосипа Броз Тіто.

5. Замок Гогенцоллерн, Німеччина.

Цей замок розташований на вершині гори Гогенцоллерн висотою 2800 метрів над рівнем моря. У період свого розквіту замок в цій фортеці вважався резиденцією прусських імператорів.

6. Замок Барсьенсе, Іспанія.

Замок Барсьенсе в іспанській провінції Толедо був побудований в XV столітті місцевим графом. Протягом 100 років замок служив потужною артилерійської фортецею, а сьогодні ці спорожнілі стіни привертають хіба що фотографів і туристів.

7. Замок Нойшванштайн, Німеччина.

Романтичний замок баварського короля Людвіга II побудували в середині XIX століття і на ті часи його архітектура вважалася вельми екстравагантною. Як би то не було, саме його стіни надихнули творців замку Сплячої Красуні в Діснейленді.

8. Замок Метоні, Греція.

Венеціанський замок-фортеця Метоні з XIV століття був центром битв і останнім у цих краях форпостом європейців у боях проти турків, що мріяли захопити Пелопонес. Сьогодні від фортеці залишилися тільки руїни.

9. Замок Хоеншвангау, Німеччина.

Цей замок-фортеця був побудований лицарями Швангау в XII столітті і був резиденцією багатьох правителів, у тому числі знаменитого короля Людвіга II, який слухав у цих стінах композитора Ріхарда Вагнера.

10. Шильонський замок, Швейцарія.

Ця середньовічна бастилія з висоти пташиного польоту нагадує військовий корабель. Багата історія і характерний зовнішній вигляд замку служили натхненням для багатьох відомих письменників. У XVI столітті замок використовувався для державної в'язниці, про що Джордж Байрон описав у своїй поемі «Шильонський в’язень».

11. Замок Ейлен-Донан, Шотландія.

Замок, розташований на скелястому острові у фіорді Лох-Дуйх, — один з найромантичніших замків Шотландії, славиться своїм вересовим медом і легендами. Тут знімали безліч фільмів, але найголовніше — замок відкритий для відвідувачів і кожен може доторкнутися до каменів його історії.

12. Замок Бодіам, Англія.

З моменту свого заснування в XIV столітті замок Бодіам пережив безліч власників, кожному з яких подобалося воювати. Тому коли в 1917 році його придбав Лорд Керзон, від замку залишалися тільки руїни. На щастя, його стіни швидко відновили, і зараз замок коштує як новенький.

13. Замок Гуаїта, Сан-Марино.

Замок з XI століття розташовується на вершині неприступної гори Монте-Титано і разом з двома іншими вежами захищає найстарішу державу у світі Сан-Марино.

14. Ластівчине гніздо, Крим.

Спочатку на скелі мису Ай-Тодор розташовувався невеликий дерев’яний будиночок. А свій нинішній вигляд «Ластівчине гніздо» отримало завдяки нафтовому промисловцю барону Штейнгелю, який любив відпочивати в Криму. Він вирішив побудувати романтичний замок, який нагадує середньовічні споруди на берегах річки Рейн.

15. Замок Сталкер, Шотландія.

Замок Сталкер, що в перекладі означає «Соколиний мисливець», був побудований в 1320 році і належав клану Мак Дугалов. З цього часу його стіни пережили величезну кількість чвар і воєн, що позначилося на стані замку. У 1965 році власником замку став полковник Д. Р. Стюарт з Оллварда, який власноруч разом з дружиною, членами сім’ї і друзями відновив будову.

16. Замок Бран, Румунія.

Замок Бран — це перлина Трансільванії, таємничий музей-форт, де народилася знаменита легенда про графа Дракулу — вампіра, вбивці і воєводи Влада Цепеша. За переказами, він ночував тут у періоди своїх походів, а ліс, що оточує замок Бран, був улюбленим місцем полювання Цепеша.

17. Виборзький замок, Росія.

Виборзький замок був заснований шведами в 1293 році, під час одного з хрестових походів на Карельську землю. Він залишався скандинавським аж до 1710 року, коли війська Петра I відкинули шведів далеко і надовго. З цього часу замок встиг побувати і складом, і казармою, і навіть в’язницею для декабристів. А в наші дні тут розташовується музей.

18. Замок Кашел, Ірландія.

Замок Кашел був резиденцією королів Ірландії кілька сотень років до норманського вторгнення. Тут же в V столітті н. е.. жив і проповідував Святий Патрік. Стіни замку стали свідками кривавого придушення революції військами Олівера Кромвеля, який тут заживо спалював солдатів. З тих пір замок перетворився на символ жорстокості англійців, справжньої мужності і стійкості духу ірландців.

19. Замок Кілхурн, Шотландія.

Дуже красиві і навіть трохи моторошні руїни замку Кілхурн розташувалися на березі мальовничого озера Ейв. Історія цього замку, на відміну від більшості замків Шотландії, протікала досить спокійно — тут жили численні графи, які змінювали один одного. У 1769 будівля постраждала від удару блискавки. Таким він залишається і донині.

20. Замок Ліхтенштейн, Німеччина.

Побудований в XII столітті, цей замок був зруйнований. Його остаточно відновили в 1884 році і з тих пір замок ставав місцем зйомок для багатьох фільмів, у тому числі для картини «Три мушкетери».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...і зараз замок коштує як новенький))))
Відповісти
До цього списку можна додати Кам"янець-Поділський , Хотинський, Мукачевський, і замки у Львівський і Івано-франківський областях.
Відповісти
Останні новини
Знамениті замки, у яких хочеться побувати. ФОТО
27 вересень, 2015, 23:09