Нова Воєнна доктрина визнає загрозою для України збройну агресію Росії

Нова Воєнна доктрина визнає загрозою для України збройну агресію Росії
Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про нову редакцію Воєнної доктрини України».

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

Згідно документу, актуальною воєнною загрозою для України нині є збройна агресія Росії, що включає тимчасову окупацію Криму та агресію в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Крім того, загрозами виступають нарощування військової потужності РФ в безпосередній близькості до державного кордону, у тому числі можливість розгортання тактичної ядерної зброї на території Криму; мілітаризація тимчасово окупованої території, присутність військового контингенту РФ у Придністровському регіоні Молдови, активізація російськими спецслужбами розвідувально-підривної діяльності в Україні з метою дестабілізації внутрішньої ситуації.

Також загрозою визначено діяльність на території України не передбачених законом збройних формувань, спрямовану на дестабілізацію внутрішньої соціально-політичної ситуації в Україні, залякування населення, позбавлення його волі до опору, порушення функціонування органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об'єктів промисловості та інфраструктури.

Доктрина визначає воєнно-політичні виклики, які можуть перерости в загрозу застосування воєнної сили проти України, першими з яких є втручання у внутрішні справи України з боку Росії та протидія реалізації європейського вибору Українського народу, формуванню систем колективної безпеки за участю України.

Визначено сценарії, за якими можуть бути реалізовані загрози воєнній безпеці України, перший з яких – повномасштабна збройна агресія Росії проти України з рішучими воєнно-політичними цілями.

Цілі та основні завдання воєнної політики, згідно з Доктриною, виходять з того, що «Україна прагне підтримувати дружні відносини з усіма державами світу на основі міжнародних договорів, укладених на принципах рівноправності, невтручання у внутрішні справи, взаємоповаги до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності».

Воєнна доктрина передбачає, що ключовими завданнями створення умов для відновлення державного суверенітету та територіальної цілісності України є комплексне реформування системи забезпечення національної безпеки до рівня, прийнятного для членства в ЄС і НАТО; створення ефективного сектору безпеки і оборони, що забезпечує достатні спроможності національної оборони для відсічі збройній агресії. Також визначено метою – розвиток Збройних Сил України за західними стандартами та досягнення сумісності із збройними силами держав – членів НАТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нам пофіг лиш би в корито депутатське попасти, а портім в Женеву....
Відповісти
ота "доктрина" спорудження ровів, завалів, засік вздовж кордону Неньки? Це так середньовічно...
Відповісти
'тимчасову окупацію Криму' ай лол
Відповісти
Останні новини
Нова Воєнна доктрина визнає загрозою для України збройну агресію Росії
25 вересень, 2015, 08:24