Волинські та польські митники обговорювали питання спільного контролю на кордоні

Волинські та польські митники обговорювали питання спільного контролю на кордоні
Фахівці Митних та Прикордонних служб України і Польщі обговорили питання спільного митного контролю на кордоні

Посадові особи Митної та Прикордонної служб України і Польщі вивчатимуть можливість запровадження спільного контролю у міжнародних пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ» та «Устилуг - Зосін»,- про це стало відомо під час робочої зустрічі, яка відбулась 23 вересня 2015 року, - інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

За результатами зустрічі, волинські митники пропонують створити робочу групу для запровадження спільного митного контролю у міжнародних пунктах пропуску.

«Наша спільна робота у напрямку запровадження спільного митного контролю обіцяє бути продуктивною. З української сторони у роботі групи братимуть участь експерти, котрі досконало володіють питаннями митного і прикордонного контролю, роботи комп’ютерних систем та можливостей інфраструктури пунктів пропуску», - зазначив в.о. начальник Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Обидві сторони висловили готовність співпрацювати у напрямку якнайшвидшого запровадження спільного контролю в міжнародних пунктах пропуску, однак,остаточну позицію щодо роботи та інформацію щодо членів такої двосторонньої групи польські колеги висловлять після консультацій зі своїм керівництвом.

До речі, для вивчення усіх проблемних моментів спільного митного контролю у сусідній державі вже створено спеціальну відомчу комісію, про що українських колег поінформували польські митники.
Щодо запровадження пішохідного режиму руху, то учасники зустрічі домовилися про поглиблений аналіз цього питання, оскільки наразі інфраструктура не дозволяє запровадити такий режим на спільній ділянці кордону.

Втім, обидві сторони констатували: ефективність транскордонного співробітництва та туристичного обмін у випадку запровадження пішохідного режиму однозначно зросте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це питання обговорюють уже 25 років. Це безсмертні суки які пудрять мізги всім українцям. А все тому що не має влади а одні проститутки судді і прокурори, які позаводили справи на олігархів і спекулюють тим. Друге КГБ
Відповісти
Останні новини
Волинські та польські митники обговорювали питання спільного контролю на кордоні
25 вересень, 2015, 11:54