Спортивний Луцьк: теніс

Спортивний Луцьк: теніс
Тренер з тенісу Тарас Рулінський

Коли мені було вісім років, то батьки віддали мене в спортивну секцію з тенісу. З тих пір і до сьогодні такий вид спорту, як теніс, став невід’ємною частиною мого життя.

Теніс безпечний, безконтактний вид спорту, в якому небезпека отримати травми зведена до мінімуму.

Вважається, що теніс з'явився в XIV столітті на території сучасної Франції. В Україні перший тенісний клуб з’явився в 1890 році в Одесі і з тих пір ця гра поступово набула стрімкого розвитку й популярності.

В тенісі грають з трьох сетів до двох виграних. Матч може тривати від 30 хвилин до шести годин. Найдовший матч відбувся в 2010 році і тривав три дні. Тоді американець Джон Існер виграв у француза Ніколя Мау в матчі першого кола "Уїмблдону".

Моя найдовша гра тривала до чотирьох годин. В такі моменти судомило, відчувався нестерпний біль в ногах та руках, проте доводилось триматись і догравати до кінця.

Під час занять тенісом задіяні всі групи м’язів, а удар ракеткою по м’ячу досягає до десяти тисяч разів за гру.

Під час тренувань в основному зосереджуюсь на фізпідготовці. Важливою є і психологія, адже багато залежить від того як ти налаштуєшся на матч. На високому професійному рівні техніка і сама гра в теніс майже однакова у всіх тенісистів, тоді перемога залежить від того, хто фізично сильніший, або від того, хто психологічно налаштований на перемогу. Не меншу роль відіграє й досвід тенісиста, який звісно ж набувається з роками.

Професійний тенісист повинен займатись чотири години в день, зранку і ввечері, між цим не забувати й про тренажерний зал.

До того, як я став тренером, встиг об’їздити всю Україну, адже брав участь у багатьох тенісних турнірах. Тоді я тренувався спільно з нині відомими українськими тенісистами.

Найяскравіше змагання, яке мені запам’яталось, було на Міжнародному півфіналі кубка.

Коли я їздив на змагання як професійний тенісист, то відповідав сам за себе. Зараз я є тренером в спортивно-оздоровчому комплексі «Олімпія», тому коли їжджу на змагання з дітьми, яких треную, то відчуваю за них відповідальність.

Стараюсь тренувати їх по максимуму, щоб вони здобували перемоги, а разом з ними й професійний рівень, як хороші спортсмени. В «Олімпії», де я є тренером, є декілька дітей, які їздять на змагання і показують дуже хороші результати.

Як тренер, то не можу однозначно сказати, що хтось підходить для цього виду спорту, а хтось ні, хоча талант видно відразу. В моїй тренерській діяльності бували випадки, коли батьки приводили дітей в поганій фізичній формі на заняття з тенісу, а через рік вони набували хорошої спортивної форми і, навіть, їздили на змагання.

В Україні теніс як вид спорту не такий розвинутий як футбол, тому в нашій країні є до чого рости.

Для тих, хто хоче пов'язати своє життя з тенісом можу сказати, що тут, перш за все, варто мати терпіння, бо теніс - це такий вид спорту, що все одразу не приходить. Треба працювати роками, щоб досягнути якогось рівня і, навіть, коли програєш, то не варто опускати руки, тому що після поразок, які тебе загартовують, починаються перемоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фото жахливі!
Відповісти
А на які змагання їздять Ваші діти,Тарасе?І яких успіхів вони досягли?
Відповісти
Тренер дійсно хороший!!!
Відповісти