В обмінниках виявили обрізані та мічені гривні з окупованого Донбасу. ФОТО

В обмінниках виявили обрізані та мічені гривні з окупованого Донбасу. ФОТО
У київських обмінниках стали видавати гривні з обрізаними краями, щоб приховати, що ці гроші надійшли з так званих "ДНР" чи "ЛНР" і були помічені фарбою.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на киянку Катерину Бабич.

За словами дівчини, такі купюри вона отримала, коли міняла долари на національну валюту.

"У той же день в супермаркеті, коли я хотіла розрахуватися за покупку цими грошима, касир мені сказала, що ці 50-гривневі купюри вона в мене не прийме. Причина: банкноти хоча і справжні, але з обрізаними краями. Коли я перевірила інші папірці, то жахнулася! Краї були обрізані у всіх", – розповіла Бабич.

За словами співробітника одного зі столичних банків Олександра Пишнюка, дівчина отримала в обміннику мічені гривні, які незаконно потрапили в Україну з самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

"Співробітники регіональних банків Луганська і Донецька позначали фарбою краї гривень всіх номіналів та іноземної валюти. Робилося це для того, щоб надалі вони не потрапили в грошовий обіг України", - сказав Пишнюк.

Однак у результаті грабежів мічені гроші все ж почали вивозити з "республік" і збувати в інших місцях. А краї таких гривень обрізають, щоб їх приймали в оборот.

"Але ці гроші – недійсні!" – запевнив Пишнюк.

За його словами, тепер киянка мусить написати заяву в міліцію. А правоохоронці мають з'ясувати, що це за обмінний пункт і звідки вони взяли такі гривні.

Водночас здати купюри в банк нереально – їх ніхто не прийме.

Пишнюк порадив громадянам не міняти гроші в нелегальних обмінниках, де не видають квитанцію і не вимагають паспорт, і завжди уважно перераховувати і оглядати отримані купюри.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ухаха!!!!!! Всі грошові купюри, про які йдеться у поданій інформації - справжні і дійсні, і підлягають безумовному і обовязковому обміну в будь якому банку на цілі (не обрізані) без будь яких обмежень. По закону!!!!! Інформація - фейкова!!!!
Відповісти
Останні новини
В обмінниках виявили обрізані та мічені гривні з окупованого Донбасу. ФОТО
25 вересень, 2015, 13:32