Працівників ДАІ судитимуть за організацію видобування бурштину

Працівників ДАІ судитимуть за організацію видобування бурштину
На Волині двох працівників ДАІ судитимуть за організацію видобування бурштину.

Прокуратурою Волинської області скеровано до суду кримінальне провадження щодо двох працівників ДАІ, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Командир та старший інспектор взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ, підпорядкованої УМВС України у Волинській області, обвинувачуються в організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, а також зловживанні владою, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, вчинених за попередньою змовою групою осіб (кримінальні правопорушення, передбачені ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 240 та ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобування у травні цього року бурштину групою осіб на території Маневицької селищної ради з'ясувалося, що організаторами цього промислу були саме працівники Державтоінспекції. Вони придбали мотопомпи для гідророзмиву грунту й у ніч з 12 на 13 травня 2015 року забезпечили доправлення бурштинокопачів, щодо яких досудове розслідування нині здійснюється в іншому кримінальному провадженні, до місця видобування “сонячного каміння».

Проте незаконний промисел припинили правоохоронці. Під час огляду місця події у зловмисників вилучено 5 мотопомп із обладнанням, призначеним для видобування бурштину-сирцю, а на місці вчинення злочину виявлено осіб з числа членів злочинної змови, загальне керівництво якими здійснювали працівники ДАІ.

Згідно інформації Державної екологічної інспекції у Волинській області, загальна сума шкоди, завданої державі внаслідок самовільного, нецільового землекористування та зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу, складає майже 74 тис. грн.

Наразі правоохоронців відсторонено від займаних посад. Задля забезпечення відшкодування завданих ними збитків накладено арешт на майно одного з обвинувачуваних.

Тепер – слово за судом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Паша з пс узаконять...
Відповісти
а Паша з ПС ще на волі?
Відповісти
До виябувались!!!Чому не пишите фамілій?Це славнозвісні командир Смічек і старший інспектор ГембаСлабо фамілії на писати!!!!
Відповісти
За те, щоб не здали покровителів з прокуратури й СБУ - відбудуться легким переляком.
Відповісти
Останні новини
Працівників ДАІ судитимуть за організацію видобування бурштину
25 вересень, 2015, 13:44