У Луцькій бібліотеці стартує новий сезон кінопоказів

У Луцькій бібліотеці стартує новий сезон кінопоказів
Відкрився осінній-зимовий сезон у бібліокінозалі при центральній бібліотеці для дітей ( пр.-т Грушевського,1).

Історія відкриття кінопоказів сягає 2013 року коли вперше бібліотека запропонували щотижневі перегляди фільмів для молоді.

Ініціатива віднайшла своїх шанувальників читачів-глядачів. Відтепер знов відновлюються кінопокази і кожного четверга у вечірній час організатори запрошують до бібліотеки.

Для першого цьогорічного перегляду пропонують фільм режисера Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», який цього року мав ювілейну дату 50 років з дня виходу на екран.

Як альтернатива цьому фільму уже відбувся перегляд фільму режисера Любомира Левицького та оператора Марк Еберлі відомого за фільмом "Сутінки" «Тіні незабутих предків: Таємниці Мольфара». Це український молодіжний містичний трилер, який базується на древній гуцульській легенді. Перед початком показу провідний бібліотекар Марина Пивовар розповіла про історію створення фільму та коротку творчу біографію режисера та оператора.

По закінченню перегляду відбулась жвава розмова про українське кіно, українського глядача, про Карпати і просто про Україну.

Директор бібліотеки Ніна Бочарова ознайомила присутніх з колекцією класики українського кінематографа, яка є у фонді книгозбірні, до якого увійшло чимало відомих фільмів, серед яких «Білий птах з чорною ознакою», « Пропала грамота», «Вавілон XX» та багато інших. Саме на показі української класики та сучасного кіно буде сформований репертуар кінопоказів.

В програмі вечірніх показів планується цикл зустрічей з місцевими авторами документальних та анімаційних фільмів, спілкування, дискусії про проблеми сьогодення і про добрі справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькій бібліотеці стартує новий сезон кінопоказів
25 вересень, 2015, 17:24