Найбільш недоступні унікальні монастирі світу. ФОТО

Найбільш недоступні унікальні монастирі світу. ФОТО
Як правило, більшість серед таких монастирів прославляють Будду. Однак, є і православні.

Хоча, найчастіше, вони практично не несуть в собі ту міць, яка була раніше. Швидше, просто туристичне місце, - інформує Всвіті.

Монастирі Метеори розташовані в Греції і вважаються одними з найбільших православних центрів країни. Їх вік налічує близько 11 століть.

В епоху розквіту на цих пагорбах розташовувалося 24 монастиря. На даний момент їх залишилося лише шість.

Монастир Таунг Калат розташований в Бірмі, посеред Національного парку на вершині сплячого вулкану (737 метрів над рівнем моря). Для того, щоб піднятися до монастиря, потрібно подолати 777 сходинок. Вважається, що саме на цій вершині живуть найсильніші з 37-ми Натів (духів), шанованих практично нарівні з Буддою.

Бутанський монастир Такцанг-Лакханг розташований на висоті 3120 метрів над рівнем, а також, наочно височіє на висоті в 700 метрів над долиною Паро. Це чоловічий буддійський монастир, створений в такому вигляді, якому його всі знають, був заснований 380 років тому. 17 років тому згорів практично вщент, але був швидко відновлений.

Панагія Сумела, за переказами, був зведений у четвертому столітті нашої ери православним ченцем Варнавою, на одній з численних крейдяних скель в Трабзоні, Туреччина. Монастир розташований на висоті близько 1200 метрів і вважається основним туристичним центром національного парку Алтмдере.

Сюанькун-Си перекладається з китайської мови, як «висячий монастир», і він дійсно може вважатися висячим, адже більшість залів розташовані на дерев'яних палях, які впираються в прямовисну скелю. Також, сама скеля є і однієї зі стін монастиря. Особливість даної архітектурної споруди – вона об'єднує в собі конфуціанські, даоські і буддійські вівтарі в одному комплексі. Велика частина храмового комплексу була побудована в п'ятому столітті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбільш недоступні унікальні монастирі світу. ФОТО
28 вересень, 2015, 23:11
YouTube стане платним
28 вересень, 2015, 22:34