Лукашенко вперше за 10 років відвідає США

Лукашенко вперше за 10 років відвідає США
Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко 26-29 вересня здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє прес-служба глави Білорусі.

«Президент візьме участь в заходах саміту ООН зі сталого розвитку, за підсумками якого буде прийнята міжнародний порядок денний в області розвитку на період після 2015 року. Олександр Лукашенко виступить на пленарному засіданні Саміту з викладенням національної позиції Республіки Білорусь в даній сфері», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що Лукашенко виступить в рамках загальнополітичної дискусії на ювілейній 70-й сесії Генеральної асамблеї ООН, де представить підходи Білорусі до вирішення найбільш актуальних і гострих міжнародних проблем сучасності.

Графіком перебування президента Білорусі в США передбачено низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших держав світу, а також з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і Верховним комісаром ООН з прав людини Зейдом Раад аль-Хусейном.

Нагадаємо, що для Лукашенка, який довгий час перебував під санкціями США і ЄС, цей візит буде першим за 10 років. У вересні 2005 року він також відвідав Генасамблею ООН.

У минулому році Європейський союз ще на рік, до 31 жовтня 2015, продовжив санкції щодо Білорусі, йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Як повідомлялося раніше, в 2011 році рада міністрів закордонних справ ЄС заборонив в'їзд в Євросоюз ряду посадових осіб Білорусі, включаючи президента Лукашенка за переслідування опозиціонерів і активістів громадянського суспільства. Також Євросоюз застосував санкції до низки білоруських компаній.

Після цього санкцій ЄС щодо Білорусі кілька разів переглядалися і посилювалися.

Із боку США у 2006 році були введені санкції, які передбачали блокування власності і активів десяти керівників уряду Білорусі, включаючи Лукашенка. Із тих пір указ щорічно оновлюється. Так, в 2007 році були введені санкції відносно концерну «Белнефтехім», в 2010 році – відносно двох банків іранського походження, що працюють в Білорусі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лукашенко вперше за 10 років відвідає США
27 вересень, 2015, 04:34
У Києві помер репер Ларсон
27 вересень, 2015, 03:32