Волинянам спростили оформлення субсидій

Волинянам спростили оформлення субсидій
Волинянам знову спростили правила оформлення житлових субсидій.

Про це стало відомо у понеділок, 28 вересня, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА, пише Слово Волині.

Директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод повідомила, що протягом минулого тижня працівники відповідних управлінь прийняли додатково 5 з половиною тисяч заяв на оформлення житлових субсидій від волинян. Так, станом на п’ятницю, субсидії призначено 87, 9 тисячам домогосподарств, з них – 18 тисячам призначено так звані «нульові субсидії» (субсидія почне нараховуватись з початком опалювального сезону).

Посадовиця також повідомила, що 23 вересня Урядом було вкотре спрощено порядок оформлення житлових субсидій. Зокрема, було скасовано низку факторів, які раніше унеможливлювали або ж гальмували процес призначення субсидій. Так, рішенням Кабміну скасовано обов’язкове оформлення особових рахунків на сплату комунальних послуг, мовляв тепер субсидія буде оформлюватись на одну з зареєстрованих в помешканні осіб, незалежно від того, на кого оформлений особовий рахунок.

Також було сформовано вичерпний перелік документів для обчислення фактичних мешканців квартири чи будинку, а не тих, які офіційно зареєстровані. Це дозволить отримати субсидію, наприклад пенсіонерці, яка проживає сама, але в її квартирі зареєстровані діти, які давно вже виїхали. Таким волинянам субсидія призначатиметься на основі документального підтвердження числа мешканців оселі або ж акту обстеження матеріально-побутових умов.

Окрім цього, в Уряді передбачили можливість оформлення субсидії волинянам, які мешкають в будинку, поділеному на 2 частини. Надано можливість призначення допомоги будинкам сімейного типу або ж родинам з прийомними дітьми з врахуванням лише фактично проживаючих мешканців.

Якщо ж родині субсидію призначено на основі рішення комісії, наступного року її розмір буде перераховано на підставі цього ж рішенння, якщо склад сім’ї не зміниться.

Також відтепер для призначення субсидій не враховуватимуться доходи учасників АТО та кошти, отримані від роботи у виборчих комісіях.

Голова ОДА Володимир Гунчик своєю чергою поцікавився, чому з 345 тисяч волинських сімей лише 90 тисяч звернулись за оформленням субсидій.

На думку Оксани Гобод, це пов’язано з тим, що частина волинян чекає початку опалювального сезону, аби побачити розмір витрат на комунальні послуги. До того ж чимало мешканців області користуються газом в балонах та твердим паливом. За словами жінки, саме цей фактор не врахував Уряд, коли визначав мінімальну кількість волинських родин, які повинні отримувати субсидії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи будуть надавати субсидію тим, в кого є непогашена заборгованість по комунальних?
Відповісти
мало того ,що будуть. Будуть навыть гасити цю заборгованысть. особливо до виборыв будуть це робити!)
Відповісти