На Волині завдяки меценатам і надалі оновлюватимуть шкільні та лікарняні меблі

На Волині завдяки меценатам і надалі оновлюватимуть шкільні та лікарняні меблі
Функціональні ліжка, парти, стільці, інвалідні візки та інші необхідні речі вже невдовзі передасть на Волинь "Конвойна група Вальдек-Франкенберг" із Німеччини.

Такий вантаж область отримає завдяки тому, що закордонні благодійники ось вже шостий рік поспіль є незмінними партнерами благодійного фонду «Європейський вектор», меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк.

Саме він, будучи ще депутатом обласної ради, започаткував таку співпрацю. Завдяки їй допомогу вже отримали більше сотні волинських шкіл, два десятки дитячих садків, 35 медичних закладів та 12 соціальних.

Втім потреба в якісних закордонних меблях залишається, розповіла керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич, адже нині є ще понад два десятки прохань від навчальних закладів, а також заявки від лікарень. До того ж, вони продовжують надходити.

«На запрошення наших закордонних партнерів, ми побували в Німеччині. Там голова "Конвойної групи" Вільфрід Фогель показав речі, які вони наразі мають на складах. Виявилось, нам вони всі потрібні, бо це функціональні медичні ліжка, які в нас просять як міські, так і обласні лікарні. Це й шкільні парти та стільці, які також є затребуваними, бо навіть бувші у використані залишаються добротними і зручними.

Також потрібен одяг, особливо дитячий, його ми передаємо малозабезпеченим волинянам, а також родинам переселенців. Тож вже невдовзі чекаємо два двадцятитонних вантажних автомобілі, які привезуть нам речі, які ми просили», - підсумувала Галина Ведрич.

Довідково: завдяки співпраці "Конвойної групи Вальдек-Франкенберг" (Німеччина) та волинського благодійного фонду «Європейський вектор», парти та стільці, дошки, мати, іграшки отримали 35 медичним закладам Волині (обласні, міські, районні лікарні, госпіталь, диспансери, центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторія, ФАПи), окрім спеціалізованих меблів, передали ще й медобладнання (апарат УЗД, для діагностики остеопорозу, рентгенівські екрани, апарати гемодіалізу та інші).

У 12 соціальних закладах (територіальні центри, будинки милосердя) меценати з Німеччини оновили не лише меблі, а й забезпечили їх підопічних - самотніх стареньких - засобами реабілітації, гігієни, одягом, білизною. Допомогу отримували й організації інвалідів, релігійні громади, соціально незахищені волиняни. Також, завдяки співпраці фонду та "Конвойної групи", життя волинянам рятує 9 автомобілів швидкої допомоги.

А цьогоріч допомогу від меценатів, на прохання Сергія Мартиняка, передавали ще й на схід країни. Так, Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І. І. Мечникова, куди доправляють поранених бійців із передової, отримала медичні матеріали виробництва провідних німецьких фірм на загальну суму понад 160 тисяч гривень. Крім того, частину благодійного вантажу передали медикам на передову. Тим часом дитячий одяг та взуття дісталися вихованцям школи-інтернату, що в місті Сєвєродонецьк на Луганщині, де живуть сироти, а також батьківські діти віком від 5 до 18 років. А переселенці зі сходу країни отримали від благодійників соціальні пакунки (одяг і взуття для дорослих та дітей).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині завдяки меценатам і надалі оновлюватимуть шкільні та лікарняні меблі
28 вересень, 2015, 14:20