Повітряний простір Росії закритий для українських авіакомпаній

Повітряний простір Росії закритий для українських авіакомпаній
Мінтранс РФ розпорядився закрити з 25 жовтня повітряний простір Росії для українських авіакомпаній.

Про це в понеділок, 28 вересня, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу відомства.

"Мінтранс Росії дав вказівку Федеральному агентству повітряного транспорту (Росавіації, - ред.) направити авіакомпаніям України, які вчиняють або планують здійснювати перельоти в пункти призначення на території Російської Федерації, повідомлення про припинення використання повітряного простору Росії з 25 жовтня", - йдеться в повідомленні Мінтрансу .

Рішення про закриття повітряного простору прийнято за дорученням прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Раніше 28 вересня глава Кабміну дав вказівку Мінтрансу розглянути питання про відповідні санкції відносно українських авіакомпаній у зв'язку із забороною Києва на польоти ряду російських перевізників на територію України.

Згідно з повідомленням української Державіаслужби, російські авіаперевізники, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати в Україну з 25 жовтня 2015 року. Про це 25 вересня оголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Український уряд також забороняє транзитні польоти авіаперевізників РФ через територію України, якщо на борту є «товари військового призначення, подвійного призначення» або російські військові.

«Нічого робити російським літакам з російськими триколорами в українських аеропортах», - резюмував Яценюк.

Всього до списку санкцій Києва включена 21 російська авіакомпанія: «Аерофлот», «Трансаеро», «Уральські авіалінії», «Ямал», «Оренбурзькі авіалінії», Red Wings, «ВІМ-Авіа», «Газпром авіа», «Сибір» та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому не кажуть, що спочатку Україна заборонила літати російським літакам у повітряному просторі над Україною? Можливо це просто адекватна відповідь Росії?
Відповісти
Останні новини
Повітряний простір Росії закритий для українських авіакомпаній
29 вересень, 2015, 04:30