Волиняни внесли в обороноздатність Української армії - майже 92 мільйони гривень

Волиняни внесли в обороноздатність Української армії - майже 92 мільйони гривень
З початку року до держбюджету з Волині надійшло 91,8 мільйона гривень військового збору. Зокрема, у вересні 2015 року з доходів волинян вже перераховано 8,7 мільйона гривень цього платежу.

Оскільки стан надходжень військового збору безпосередньо залежить від добропорядності податкових агентів – працедавців та сумління громадян, доходи яких підпадають під оподаткування, то фахівці Головного управління ДФС у Волинській області звертають увагу на перелік доходів, з яких сплачується військовий збір.

Зокрема, військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Зі свого боку фахівці підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб територіальних органів ДФС забезпечують максимально якісне адміністрування військового збору, - запевняють в ГУ ДФС Волині.

«Більшість волинських роботодавців та податкових агентів – досить відповідальні та сумлінні. Тому надходження військового збору з Волині стабільно спрямовуються в держбюджет для підсилення обороноздатності національної армії.

Тих же працедавців, котрі намагаються уникнути обов’язку сплати податків до бюджету, ми переконуємо змінити свою позицію, оскільки сьогодні легальна трудові стосунки та доходи – це додаткові кошти не лише на соціальні програми, а й зміцнення війська», - зазначає заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук

В ГУ ДФС Волині нагадують, що військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 відс. від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

12 травня 2015 року Верховною Радою прийнято Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», який набув чинності 11 червня 2015 року. Документом звільнено від оподаткування військовим збором доходи громадян від операцій з купівлі/продажу валюти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни внесли в обороноздатність Української армії - майже 92 мільйони гривень
29 вересень, 2015, 09:15