Скільки мільярдів гривень зможе зекономити Луцьк до 2025 року

Скільки мільярдів гривень зможе зекономити Луцьк до 2025 року
1 жовтня у департаменті «Центр надання адміністративних послуг» у рамках проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» відбудеться розширене засідання дорадчого комітету з питань сталого енергетичного розвитку міста Луцька.

На засіданні відбудеться обговорення розробки та впровадження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста до 2025 року (ПДСЕР), інформує прес-служба міської ради.

У заході візьмуть участь представники міської влади, комунальних підприємств, розробники ПДСЕР, журналісти та представники громадськості.

ПДСЕР – це важливий та актуальний документ, який розробляється і впроваджується містами багатьох країн світу у відповідь на нагальні екологічні та енергетичні виклики (парниковий ефект і пов’язані з ним негативні зміни клімату та неминуче вичерпання в найближчій перспективі викопних енергоресурсів – нафти, природного газу та вугілля).

Сталий енергетичний розвиток міста передбачає задоволення енергетичних потреб місцевої спільноти без шкоди для прийдешніх поколінь. Приєднуючись до провідної ініціативи Європейського Союзу – Угоди мерів, українські міста добровільно зобов’язуються підвищувати енергоефективність та нарощувати використання альтернативних і відновлювальних джерел енергії на своїх територіях, що уможливить скорочення споживання традиційних видів палива та зменшення викидів вуглекислого газу (СО2) у навколишнє середовище щонайменше на 20%. Підписантами Угоди мерів стали уже 95 українських міст.

Крім Плану дій зі сталого енергетичного розвитку у м. Луцьку, розроблено Каталог інвестиційних проектів ПДСЕР та Інвестиційну стратегію ПДСЕР. Каталог містить понад 90 проектних пропозицій на загальну суму 1229 млн грн. Реалізація Інвестиційної стратегії ПДСЕР у повному обсязі дозволить досягти скорочення СО2. на 229 492 т/рік, що становитиме 31,2% базового 2007 року. При цьому економія природного газу становитиме 372 369 тис. м3, а електроенергії – 149 590 МВт·год.

Сумарний економічний ефект від упровадження ПДСЕР м. Луцька до 2025 року очікується на рівні 2,36 млрд грн, з них — 1,2 млрд грн – економія коштів мешканців на оплату енергоресурсів.

Розширене засідання відбудеться 1 жовтня об 11:30 за адресою: м. Луцьк, вулиця Лесі Українки, 35, Центр надання адміністративних послуг, конференц-зал.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нічого шо там новина за 2014 рік? :-)
Відповісти