Волинські дорожники почнуть отримувати зарплату до кінця тижня, - міністр інфраструктури

Волинські дорожники почнуть отримувати зарплату до кінця тижня, - міністр інфраструктури
Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам філій ДП «Волинський облавтодор» виникла внаслідок тривалого блокування рахунків Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Воно було розпочато з січня 2015 року внаслідок судових рішень, прийнятих на користь підрядних організацій, інформує прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Підставою для блокування рахунків є заборгованість за роботи підрядної організації ШРБУ-50, виконані у 2012-2013 роках за рахунок кредитних коштів, залучених Укравтодором під державні гарантії.

На цей час керівництвом Укравтодору спільно з Службою автомобільних доріг у Волинській області проводяться переговори з кредиторами щодо розблокування рахунків. Вже досягнуто домовленість про погашення частини боргу, за якою керівництво ШРБУ-50 погодилося відкликати судове рішення з Казначейства та розблокувати рахунки Служби автомобільних доріг у Волинській області. Таким чином, відновлення руху коштів та виплату заробітної плати працівникам дорожніх експлуатуючих підприємств буде забезпечено до кінця поточного тижня.

Також Укравтодор спільно з Міністерством інфраструктури України працює над врегулюванням причини блокування рахунків служб автомобільних доріг. Так, Укравтодором розроблено зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 498 від 17.06.2015. Прийняття цих змін дозволить спрямувати кошти, залучені у минулі роки, на оплату виконаних у 2012-2013 роках робіт та погасити заборгованість перед підрядниками. Це, в свою чергу призведе до розблокування рахунків служб автомобільних доріг в обласних управліннях Казначейства і виконання зобов’язань перед співробітниками облдорів Волинської, Київської, Харківської та Житомирської областей. Проект постанови погоджено усіма зацікавленими органами та буде розглянуто на найближчому засіданні Уряду.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський провів телефонну розмову з Головою Волинської об’єднаної профспілкової організації працівників шляхових господарств Леонідом Тимощуком.

Міністр розповів пану Тимощуку про стан переговорів і досягнуті домовленості та попросив його передати цю інформацію співробітникам Волинського облдору.

«Ми підтримуємо людей у їх прагненні боротися за свої права. Кожен, хто працює, повинен отримувати свою зарплатню в повному обсязі і вчасно. Працівники не винні в багаторічних боргах перед підрядниками, проте страждають саме вони. Я особисто слідкую за тим, щоб виплата зарплати розпочалася ще до кінця тижня, а також буду просити Уряд голосувати за прийняття змін до постанови №498, щоб подібна ситуація не виникла в жодній іншій області», - підкреслив Андрій Пивоварський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коротка пам'ятка виборця
29 вересень, 2015, 13:05
Волинські дорожники почнуть отримувати зарплату до кінця тижня, - міністр інфраструктури
29 вересень, 2015, 12:49