Луцьк вдруге запросив небайдужих до науки. ФОТО

Луцьк вдруге запросив небайдужих до науки. ФОТО
26 вересня 2015 року Луцьк вдруге приймав «Наукові Пікніки в Україні».

Проект ще торік завоював свою аудиторію – більше 18 тис. відвідувачів у різних куточках країни, значний суспільний резонанс, позитивні відгуки, зростання попиту до гурткової діяльності тощо, повідомляє прес-служба Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

Ціль заходу – показати, що наука буквально усюди навколо нас. Участь у науковому пікніку – чудова можливість талановитим дітям, молодим вченим, керівникам гуртків та наукових осередків заявити про себе, свої можливості та продемонструвати усім бажаючим свої винаходи та знання у цікавій невимушеній формі.

Похмура погода не завадила перетворити Театральний майдан на майданчик експериментів. На Пікніки прийшло більше 2000 відвідувачів, серед яких переважно діти та молодь. Старшому поколінню на святі техніки й науки теж нудьгувати не доводилося!

Спеціалісти проводили майстер-класи, експерименти зі сфери науки та техніки, механіки, електроніки, автомоделювання, хімії, фізики, робототехніки, програмування, безпеки життєдіяльності, психології, біології, медицини, образотворчого мистецтва, спорту, харчової промисловості, мистецтва (боді-арт, малюнки вовною, оригамі, бісероплетіння, аплікації з кори, виготовлення ляльок-мотанок тощо) та інші.

Серед учасників заходу – два найбільших університети – Луцький національний технічний університет та Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (факультети психології, хімії та факультет інформаційних систем фізики та математики, а також студентська рада при даному навчальному закладі), Мала Академія наук, Волинський обласний та Луцький міський центри зайнятості, Коледж технологій, бізнесу та права, управління ДСНС України у Волинській області, Палац учнівської молоді, Луцький педагогічний коледж, Луцький базовий медичний коледж, Центр науково-технічної творчості міста Луцька, Луцьке вище професійне училище, Музей технічного прогресу, агенnство дитячих розваг «ЧариБари», Клуб настільних ігор «Твоя фішка», дитяча студія «Розумаха», громадська організація «BRAIN STORM».

Цього року також до заходу долучилась школа веб-програмування «ОХІТ», яка виступила учасником та партнером Пікніків. Крім того, на свято науки до Луцька завітали студенти з Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Кримського та гості із Чернівців (Інститут біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк вдруге запросив небайдужих до науки. ФОТО
29 вересень, 2015, 13:21
Коротка пам'ятка виборця
29 вересень, 2015, 13:05