Ковельську річку Турію заполонив «килим» із зелені. ФОТО

Ковельську річку Турію заполонив «килим» із зелені. ФОТО
Тиждень тому з'явилася інформація про річку Турія, яка гине, задихається, потерпає від дрібного зеленого «гнобителя».

Продемонстрували на світлинах, як цупко чималу частину водної артерії міста скували водорості, як швидко вони «заволодівають» все більшими територіями водойми, - інформує Про Ковель.

Тоді ж звернулися за коментарем до державного екологічного інспектора у Волинській області в надії почути від нього, що ж робитиме екологічна служба в даній ситуації, однак отримали, на жаль, притаманну чиновникам бюрократичну відповідь. Зважаючи на бездіяльність екологічної служби, чекали, чесно кажучи, рішучих дій від міської влади. Але й тут – повна тиша.

На останніх щотижневих нарадах із керівниками комунальних підприємств під керівництвом заступника міського голови Андрія Товстиги, питання щодо «зеленої» Турії мимохідь, але в розмові таки спливало, щоправда, якось без особливої зацікавленості щодо реального вирішення даної екологічної проблеми.

Зокрема, подавалася інформація, що як тільки-но Турія вдосталь наповниться водою, з’явиться течія і ось тоді сама природа подолає цю «напасть».

За їхніми словами, течія попросту підхопить «зелений килим» і понесе його геть. Начальник відділу з питань цивільного захисту міськвиконкому Юрій Дідковський стверджує, що водорості ще не стигли добре «укоренитися», тому найменша течія зможе їх посунути. Однак наразі на річці як такого руху води ще не помітно, а «зелений килим» усе активніше просувається собі далі, «завойовуючи» нові території.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скачіть і все минеться!
Відповісти
Останні новини
Ковельську річку Турію заполонив «килим» із зелені. ФОТО
29 вересень, 2015, 15:24