Луцькі медсестри повернулися із зони АТО. ФОТО

Луцькі медсестри повернулися із зони АТО. ФОТО
Вони змінили білі халати на військову форму та берці. Галина Драголюк і Мирослава Сукач – медсестри Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги.

Торік їх мобілізували і вони виконували професійні обов’язки в зоні АТО. Впродовж року в польових умовах лучанки надавали першу медичну допомогу солдатам Української армії, пише ВОДТРК.

Усі медпрацівники — військовозобов’язані. Тому коли Галину Драголюк і Мирославу Сукач — медсестер Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги — мобілізували, вони, не вагаючись, поїхали допомагати захисникам України.

Після трьох тижнів навчання на Рівненському полігоні медсестер відправили у зону АТО. Розташовувалась їх бригада у селі Дачному Дніпропетровської області (це за 40 кілометрів від Волновахи).

“Жили ми в лісі в палатках і після року служби це увійшло в норму. Ми спали і в формі, і з автоматами, могли підійняти нас по бойовій тривозі. Ми були до цього підготовлені. Було страшно, коли були бойові дії, але ми не боялися нічого“, — розповіла Медсестра КЗ “Луцький ЦПМСД” Мирослава Сукач.

Медичні сестри зізнаються: лише завдяки волонтерам вони були забезпечені ліками та інвентарем для надання першої медичної допомоги.

“Якби не волонтери, то я взагалі не знаю, що було б з українською армією. Це велике значення має для солдатів. Я не можу сказати, що ми були чимось обділені – і медикаменти наші лікарі передавали чи з тої лікарні чи з іншої, нам усього вистачало“, — розповіла Мирослава Сукач.

Загалом, із Волині мобілізували 44 медпрацівники, 38 уже повернулися зі сходу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медики, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добра Вам
Відповісти