Унікальні природні явища та феномени. ФОТО

Унікальні природні явища та феномени. ФОТО
У світі існує велика кількість природних чудес. Є такі природні явища і феномени, які викликають море емоцій і захоплення людей.

У цій збірці зібрані 10 природних явищ і феноменів, які поширені в усьому світі і створюють прекрасну атмосферу занурення в абсолютне задоволення навколишнім світом, - інформує Всвіті.

Під час подорожі спробуйте відвідати ті місця, де можна милуватися цими значними природними феноменами.

Аврора Бореаліс виразно найвища в цьому списку, як в прямому, так і в переносному сенсі, просто тому що це природне диво відбувається високо в небі.

1. Аврора Бореаліс, або Північне сяйво.

Північне сяйво – одне з найчарівніших і надихаючих природних явищ, які відбуваються тільки навколо Арктики (поблизу Північного полюса) і Антарктичної криги (Південний полюс). Північне сяйво викликане сплавом заряджених частинок і атомів, які типові тільки для цих двох областей на Землі.

Одне з кращих місць, щоб спостерігати за цим природним явищем знаходиться в Лапландії, північна Фінляндія. Там Ви можете зіткнутися з багатою дикою природою і абсолютно безлюдними областями, в той час як кращі умови для спостереження за феноменом забезпечені абсолютно прозорим нічним небом, без міського нічного освітлення, відсутності телекомунікаційних сигналів, або забруднення повітря.

Аврора Бореаліс – дійсно романтичне чудо, тому що з’являється на дуже великій висоті і схоже на сині, жовті, зелені, червонуваті і фіолетові річки в небі, які всіяні незліченними яскравими зірками.

2. Трубчасті хмари незвичайної форми.

Трубчасті хмари – досить незвичайні хмари, які можуть занурити Вас в прекрасне почуття розслаблення і натхнення, у світ мрій та ілюзій. Це почуття викликано унікальною формою цих хмар, що схоже на гігантські труби, кольори яких змінюються від білого до сірого і інших більш темних відтінків. Ці кольори залежать від товщини хмари. Це природне явище може бути помічено у більшості місць, де починають формуватися грози. Ці красиві хмари зазвичай виглядають, як групи куль і бачити їх гладкі структури на заході – справжня рідкість.

3. Міграція метелики Монарха.

Метелики Монарх – одні з найкрасивіших істот, які викликають почуття захоплення і любові. Ці метелики демонструють яскраве з’єднання помаранчевих і чорних кольорів, і часто зустрічаються в США, Мексиці і Меланезії (на північний схід від Австралії).

Однак, коли справа доходить до спостереження за монархами, то найкраще місце знаходиться в США під час їх міграції з Канади до Мексики і назад. Наприклад, під час пішої прогулянки в парках Каліфорнії, Ви можете бути свідком численних дерев, гілки та листя яких заштриховані в помаранчеві і чорні кольори, тому що дерева всіяні метеликами.

4. Пенітентес.

Пенітентес – дивні утворення з льоду та снігу, які представляють із себе високі стовпи висотою від декількох десятків сантиметрів до більш ніж 2 метрів. Вони поширені в найвищих областях центральних Анд між Чилі та Аргентиною, де висота складає більш ніж 4 000 метрів. Є багато способів побачити ці унікальні явища природи, наприклад, під час походу в гори. Така екскурсія допоможе дізнатися більше про створення Пенітентес, так само як досліджувати гірський феномен Анд.

5. Рухомі камені в Долині Смерті.

Це природне явище спостерігається в Рейстрак Плай, Національному парку Долина Смерті, Каліфорнія. Гірський ландшафт там чергується з алювіальними долинами, в той час як Рейстрак Плай – одне із найбільш мальовничих і містичних сухих озер. Так його назвали через численні рухомі камені.

Ви можете фактично ясно відрізнити їх сліди на поверхні пустелі. Поїздки цих “Каменів-Вітрильників” є великою геологічною таємницею і явищем, яке, як вважають, створено серйозними вітрами, швидкістю каменів, тонким шаром піску і багатьма іншими чинниками. Побувати в Рейстрак Плай – справжнє везіння, де Ви будете оточені драматичними гірськими вершинами, над якими домінують тільки безформні білі хмари.

6. Суперхмари.

Суперхмари – інше разюче природне явище. Суперхмари – грозові хмари, які можуть з’явитися скрізь, де є присутність вологого клімату і частих гроз. Деякі найвідоміші місця у світі для спостереження за Суперхмарами – центральні штати США, які є частиною провулку Торнадо.

Наприклад, рівнини в Небраски і Дакоти – принадні місця, щоб спостерігати за цим природним феноменом. Ви будете зачаровані рішучою природною зміною денного світла, спостерігаючи за Суперхмарами на заході.

7. Вогняний смерч.

Вогняний смерч, ймовірно, найкрасивіше і найвитонченіше явище, пов'язане з вогнем, яке створюється вертикальними силами вихору. За винятком його дивовижної краси і чарівно-яскравих форм, вогненний смерч також дуже небезпечний і руйнівний. Він відбувається в областях, де торнадо зароджується у вогні або палаючому лісі, в той час як швидкість вітру часто перевищує 100 миль на годину.

Таке явище зустрічається дуже рідко, і вигляд його так само чудовий, як і трагічний. Вогняні смерчі – це реальні пам’ятки для ентузіастів екстремалів і фотографів.

8. Піщані бурі.

Піщані бурі – цілком типове природне явище для деяких областей на Землі. Вони створені сильними штормами і вітрами, які пересуваються по курних областям з сухим кліматом. Таким чином, піщані частинки поширені в межах атмосфери, в той час як сильні вітри підхоплюють і прискорюють їх рух. Наприклад, Сахара в північній Африці і пустелі в Азії – найвідоміші місця, де починаються піщані бурі.

Це красиве явище – дійсно дивовижний феномен, тому створюється абсолютно інший світ. Найлютіші піщані шторми досить небезпечні, тому що крихітні частинки піску можуть проникнути майже усюди. Є також багато місць, де можна поспостерігати за цим явищем – Великі піраміди в Єгипті пропонують, ймовірно, найбільш надихаючий пейзаж, який тільки можна уявити.

9. Веселка – Чарівний міст між небом і Землею.

Кожен в житті хоч раз, але бачив Веселку , і пам'ятає ті барвисті емоції, які викликає це природне явище. Наш світ наділений великою різноманітністю веселок, від маленьких дуг з тонкими шарами квітів до гігантських дуг, які можуть охопити більш ніж сотні кілометрів. Бувають веселки з подвійною аркою – це величний оптичний обман.

Веселки викликані сплавом крихітних водних частинок і променів сонця. Наприклад, випаровування після зливи може забезпечити веселку, якщо напрям променів сонця оптимально. Більшість найбільш істотних місць, щоб спостерігати таке явище включає водні басейни – річки, озера та інші водойми.

10. Таос Хум, або Таосський Гул.

Таосський Гул - це більш акустичне явище, яке викликане невідомим джерелом. Можливо вітрами, які проходять через певний гірський ландшафт або чимось ще – немає ніяких певних відповідей. Люди, які чули Таос Хум, також нечисленні. Безумовно, це одне із самих дивних і містичних явищ природи. Його назвали ім'ям міста Таос в північному Нью-Мексико, США.

Це саме привабливе місце, щоб почути цей феномен. Виникає відчуття, ніби невидиме виверження вулкана супроводжується низькочастотним шумом. Просто уявіть атмосферу на заході, коли Ви чуєте цей звук, в той час, як Вас оточують численні вершини гір і штормові хмари.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Унікальні природні явища та феномени. ФОТО
01 жовтень, 2015, 23:10