Порошенко закликав ООН розглянути питання про порушення прав людини у Криму

Порошенко закликав ООН розглянути питання про порушення прав людини у Криму
Президент Петро Порошенко закликав сесію Генеральної асамблеї ООН розглянути питання про порушення прав людини у анексованому Росією Криму, зокрема - утисків, яких зазнають кримські татари.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише Укрінформ.

«Розраховую, що ухвалення відповідного рішення відбудеться вже в ході нинішньої сесії», - сказав Президент у своєму виступі на сесії Генеральної Асамблеї ООН.

За словами Президента, агресія з боку Росії гостро поставила питання забезпечення дотримання прав людини в Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей. Про радикальне погіршення прав і свобод людини, в тому числі українців та кримських татар, в окупованому Криму б’ють на сполох провідні міжнародні правозахисні організації.

Йдеться, зокрема, про застосування окупаційною владою Криму практики примусового надання російського громадянства, системні переслідування, арешти, викрадення і вбивства проукраїнські налаштованих мешканців півострова, практично повне знищення незалежних ЗМІ.

«Україна підтверджує свою відданість Декларації ООН про права корінних народів... Усіма законними засобами ми продовжуватимемо відстоювати права кримськотатарського народу – корінного народу України, та українців, які разом потерпають від репресивної політики окупаційної влади на Кримському півострові», - заявив Петро Порошенко.

Глава Української держави заявив також, що українці в окупованих районах Донецької та Луганської областей позбавлені права вживати українську мову.

«Розв'язавши агресію на Сході України, Росія вбиває також й російськомовних українців, які піднялись на захист своєї Батьківщини», - наголосив Президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ведь когда-то предки Джамилева и Чубарова торговали правосеками на невольничьих рынках Крымского ханства. Ирония судьбы...
Відповісти
Останні новини
Порошенко закликав ООН розглянути питання про порушення прав людини у Криму
30 вересень, 2015, 01:20