І сміх, і гріх: як у Ковелі проводять ямковий ремонт. ФОТО

І сміх, і гріх: як у Ковелі проводять ямковий ремонт. ФОТО
Ковельські дорожники активно вичерпують з ям дощову воду, щоб туди покласти асфальт.

Такий "метод" ремонту доріг демонструють світлини, які небайдужі ковельчани виклали в спільноті «Типовий Ковель», пише Рrokovel.com.

За цим видовищем, а відбувалося дійство в одному з дворів, що по вулиці Володимирській, окрім місцевого населення, ще й споглядали представники міської влади: заступник міського голови Андрій Товстига та начальник відділу комунального господарства Олександр Балак.

Згодом своїми враженнями вони радо поділилися під час наради з керівниками комунальних підприємств, яка відбулася того ж дня, тобто цього понеділка, 28 вересня.

«Я запитав у тих хлопці, що будете робити? – почав переповідати розмову з дорожниками Товстига. – І почув, що зараз воду виберемо і будемо асфальтувати. А я б по-господарськи зробив: в один день ямки в дворах очистив від сміття і поклав асфальт».

І на завершення розмови заступник мера Ковеля порадив Олександру Балаку слідкувати за якістю дорожніх робіт, адже гроші, які підприємства дорожньої служби отримують за виконану роботу, виділяються з міського бюджету.

А ось ще один «новітній» метод виконання ямкового ремонту асфальтного покриття дворових територій, який у Ковелі, до речі, теж дуже часто застосовують. Він полягає в наступному: асфальтну суміш кладуть прямісінько на грунт, без додавання щебеню та смоли.

Приміром, учора в дворі одного із житлових багатоповерхівок по вилиці Косачів ми спостерігали, як дорожники сипали асфальт не лише в ямки посеред твердого покриття, але й на грунт. А потім машина «Каток» добряче втрамбовувала свіжу суміш. Мешканці цього будинку обурювалися такому ремонту, називали його ні чим іншим як «закатуванням грошей в землю». А ще – намагалися з’ясувати в робітників, хто ж платитиме за цю неякісну роботу?

І тут у розмову втрутився один із мешканців будинку, в дворі якого і велися дані роботи. Він сходу випалив, що тут латають територію за його кровні. Щоправда, пояснити людям, навіщо він викидає власні гроші за брак дорожників, чоловік так і не зміг. А ввечері дітвора вже виколуплювала із землі той свіжопокладений асфальт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фірма Ідея майструє!
Відповісти
Власником у них Козак Вітя, голова РДА. Тому можна і в воду і в пісок.
Відповісти
а в ковелі то норма -середньвіччя По вулиці йде загін прибиральників з мітлами по обидва боки дороги і їдуть 2 трактори ...невже не простіше купити одну спеціалізовану машину для прибирання
Відповісти