Сепаратисти підписали відведення озброєння калібром до 100 мм

Сепаратисти підписали відведення озброєння калібром до 100 мм
У відповідності з підписаним документом, відведення озброєння буде здійснюватися на 15 км від лінії зіткнення в два етапи.

Повідомляє bigmir)net.

Представник сепаратистського угрупування ЛНР Ігор Плотницкий підписав угоду про відвід озброєння калібром менше 100 мм від лінії зіткнення в Донбасі.

За кілька годин до цього документ був підписаний і в сепаратистському угрупуванню ДНР. Представник ДНР в контактній групі Пушилін Денис Володимирович заявив, що підписання угоди "означає припинення війни", передає Російська служба BBC.

Нагадаємо, напередодні представники ОБСЄ, Росії та України підписали доповнення до мінським угодами про відвід танків і гармат калібром до 100 мм.

Як раніше роз'яснив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік, відведення буде здійснюватися на 15 км від лінії зіткнення. Будуть відводитися танки, гармати калібром до 100 мм і міномети калібром до 120 мм. Відведення пройде в два етапи. Перший почнеться через два дні після повного припинення вогню і охопить велику зону безпеки Луганської області.

"Відведення відбуватиметься за типом озброєнь. Спочатку танки, потім артилерійські знаряддя, міномети. Загальна тривалість першого етапу 15 днів", - сказав Сайдік.

На другому етапі відведення буде також здійснюватися за типом озброєнь і охопить решту зону безпеки. Загальна тривалість цього етапу - 24 дня.

При цьому спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде підтримувати виконання цього документа через моніторинг і верифікацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
має намір зробити хунта?
Відповісти
Хунта? Хунта прийдет к власти и будет вешать таких как ты на автокранах. Брысь, ольгинская тварь с наших сайтов.
Відповісти
Останні новини
Сепаратисти підписали відведення озброєння калібром до 100 мм
01 жовтень, 2015, 01:20