Скільки російські вояки отримують за службу в Сирії?

Скільки російські вояки отримують за службу в Сирії?
Російські офіцери і військові за контрактом можуть отримати за один місяць служби в Сирії від 86 до 125 000 рублів.

Суми за відрядження російським військовим прописані в постанові уряду номер 812 від 2005 року, в якому йдеться про розмір і порядок виплати добових при службових відрядженнях, передає Еспресо.TV.

За службу на території Сирії крім звичайного грошового забезпечення офіцери отримують по 62 долари в день, а контрактники - по 43 долара. Таким чином, тільки за жовтень офіцер може отримати 1 922 долара (125 000 рублів), а службовець за контрактом - 1 333 долара (86 000).

"У Збройних силах Росії знайдеться достатня кількість військових, які захочуть служити в Сирії", - розповіло газеті "Ведомости" анонімне джерело, близьке до міністерства оборони. За його словами, всього в Сирії російська армія може задіяти до 1,5 тисячі чоловік; мова йде не тільки про офіцерів, а також рядових і сержантів контрактної служби.

"За ці місця битися будуть через великі гроші за оплату відрядження", - вважає керівник Спілки комітетів солдатських матерів Валентина Мельникова. За її словами, в Сирію не стануть відправляти солдат-строковиків, оскільки у Військово-повітряних силах вони тільки обслуговують аеродроми і не готують літаки до бойових вильотів. Вона також сумнівається, що до Сирії поїдуть контрактники, хіба що прапорщики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай цих кацапських дебілоїдів більше вертались в цинкових трунах
Відповісти