Прокуратура має кого підозрювати у справі обвалу на Рівненській

Прокуратура має кого підозрювати у справі  обвалу на Рівненській
Прокуратура Волинської області порушила кримінальну справу щодо конкретної особи, яку підозрюють у тому, що з її вини простінок першого поверху у 109-му будинку на вулиці Рівненській втратив міцність і обвалився.

Як розповів 17 липня під час прес-конференції прокурор області Андрій Парака, відразу після інциденту прокуратура порушила кримінальну справу по факту трагедії. Однак, вже 30 червня була порушена справа проти конкретної людини, яку підозрюють у тому, що її дії призвели до руйнації будинку.

Нагадаємо, що трагедія сталася 10 червня. В результаті обвалу загинуло дві людини.

Ім’я особи Андрій Парака не розголошує. Він каже, що закон дає право два місяці розслідувати справу, а лише потім її передадуть до суду.

«Причини, чому була втрачена несуча здатність будинку, ми встановлюємо слідчим шляхом. Ми поінформуємо громадськість, коли справу розслідуємо і направимо до суду», - зазначив Парака.

Прокурор також повідомив, що справу з урахуванням резонансу взяли у провадження слідчим прокуратури області. Андрій Парака також нагадав висновки будівельно-технічної експертизи, яка визнала будинок аварійним.

«На сьогодні висновки цієї експертизи прокуратурою отримано. Основною причиною руйнації будинку експерти назвали втрату несучої здатності простінку першого поверху. Крім того, будинок визнано аварійним і його подальша експлуатація буде можлива після завершення робіт по підсиленню несучих конструкцій і закінченню всіх відновлюваних робіт», - зазначив Парака.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура має кого підозрювати у справі обвалу на Рівненській
17 липень, 2012, 14:15