Митниці ДФС забезпечать реконструкцію волинських доріг

Митниці ДФС забезпечать реконструкцію волинських доріг
У вересні 2015 року перевиконання досягнуто митницями ДФС у Волинській області на 78,1 млн. грн., Львівській – на 123,6 млн. грн., Чернівецькій – на 58,1 млн. гривень, - інформує офіційний веб-портал ДФС України.

Як відомо, у вересні Президент України підписав закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінзабезпечення реконструкції, ремонту автдоріг.

Кошти на фінансування доріг загального користування державного значення мають надходити з перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. 50% суми перевиконання спрямовується до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.

Тобто, починаючи з вересня у разі перевиконання індикативних показників зазначені області отримають відповідні кошти до обласних бюджетів.

В Україні у вересні 2015 року за оперативними даними до державного бюджету надійшло 18,8 млрд. грн. митних платежів, що на 735,2 млн. грн. (+4,1 відс.) більше визначених Міністерством фінансів України індикативних показників.

Слід зазначити, що у вересні ц. р. Мінфіном були внесені зміни до бюджетного розпису відповідно до Закону України від 17.09.2015 №704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», зокрема індикативні показники доходів державного бюджету з митних платежів у вересні ц. р. збільшені на 427,2 млн. грн.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.09.2015 № 726 «Про проведення експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» зазначені планові показники відповідно до затвердженої формули були розподілені по регіонах та доведені листами ДФС облдержадміністраціям, які визначені порядком експерименту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.