Суд у Володимирі: справа бійців складається із 27 томів «прокурорських» доказів. ФОТО

Суд у Володимирі: справа бійців складається із 27 томів «прокурорських» доказів. ФОТО
У Володимирі-Волинському міському суді відбулося чергове засідання у справі 21-одного бійця 51-шої (14-ї) бригади, під час якого вирішували питання щодо долучення до матеріалів справи доказів, пропонованих прокуратурою. На засіданні «впоралися» лише із двома томами, наступне засідання запланували на 11:00 10 листопада.

Засідання відбулося у четвер, 1 жовтня, - інформує Волинське агентство розслідувань.

Прокурор військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України Владислав Зубков оголосив матеріали, які містяться у 27 томах. Потім розглядали долучення доказів до матеріалів справи. Адвокати та обвинувачені висловлювали свої думки щодо доручення чи недолучення матеріалів.

У захисників виникали питання до деяких документів, пропонованих прокуратурою як докази, наприклад, до протоколу прийняття повідомлення про вчинення злочину. Адвокати зауважили, що у протоколі не зазначено номерів телефону, з яких надійшло повідомлення, та не встановлено конкретну особу, яка його здійснила. Отож вже з першого доказу адвокати зауважили, що повідомлення про вчинення злочину не можна долучати.

Захисники висловили думку, що незрозуміло, який факт чи дію встановлює доказ і чи має він взагалі доказову цінність. Документ оформлений з порушеннями державно стандарту, тому доказ просили вилучити із матеріалів справи. Проте суд таки долучив його до матеріалів.

Отож, почергово розглядали запропоновані докази та вирішували, чи долучати їх до матеріалів справи. У захисників виникли сумніви щодо декількох документів, зокрема адвокати помітили, що у суд подали не оригінал, а фотокопію листа-відповіді командира військової частини про бойову обстановку. Копія була роздрукована на кольоровому принтері. Суд не прийняв такий документ, тому на наступне засідання прокуратура має надати оригінал.

Отож, сьогодні долучили до матеріалів справи 2 томи із 27 пропонованих прокуратурою. На наступному засіданні, яке відбудеться 10 листопада 2015 року об 11:00 розглянуть можливість доручення матеріалів з інших томів. Після цього процес перейде до вивчення доказів.

Адвокат Олена Яркіна розповіла, що спрогнозувати тривалість провадження дуже важко через те, що частина свідків є військовослужбовцями, які перебувають на Сході України.

«Можливо, зараз вони також знаходяться в лавах Збройних сил України», – зазначила адвокат. Докази ж можна дослідити у будь-який час. Також вона привезла хлопцям «привіт» – відео-звернення від активістів запорізької Самооборони, які одними з перших підтримали хлопців після того, як їх затримали. За її словами, запоріжці уважно слідкують за перебігом справи та переживають за долю військових.

Підтримати бійців приїхало близько десятка активістів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
БІЙЦІ 51 ВОЛИНСЬКОЇ БРИГАДИ ЯКІ БУЛИ В АТО ГЕРОЇ УКРАЇНИ
Відповісти
Останні новини
Суд у Володимирі: справа бійців складається із 27 томів «прокурорських» доказів. ФОТО
02 жовтень, 2015, 10:28