На Волині районні газети завищують ціни на публікацію матеріалів ТВК

На Волині районні газети завищують ціни на публікацію матеріалів ТВК
У Волинській області станом на 2 жовтня не усі районні, сільські та селищні територіальні виборчі комісії забезпечені необхідним технічним обладнанням.

Також скаржаться на недостатність коштів для оприлюднення в районних газетах офіційної інформації, інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Зокрема, Іваничівська районна територіальна виборча комісія Волинської області станом на 2 жовтня ще не забезпечена копіювальним апаратом. У зв’язку з цим, у комісії виникають проблеми з оприлюдненням прийнятих рішень та іншої інформації на стенді офіційних матеріалів.

В інших районних комісіях, обласній та міських проблем із технічним забезпеченням немає. Однак, окремі ТВК скаржаться на недостатність коштів на публікацію офіційної інформації в друкованих ЗМІ. Зокрема, до Громадянської мережі ОПОРА звернулися члени Луцької, Ківерцівської та Маневицької районних виборчих комісій, обурені тим, що редактори районних газет завищують для них ціни на публікацію.

Так, за словами голови Луцької районної ТВК Руслани Денисюк, редактор Луцької районної газети «Слава праці» за публікацію одного інформаційного матеріалу спочатку вказав суму 15 тис. грн. Однак, після того, як дискусія набула розголосу, сума одразу знизилась до 4 тис.

Дуже схожа ситуація в Ківерцівській та Маневицькій районних ТВК, де першій виставили рахунок за публікацію двох матеріалів 16 тис. грн, а другій – 18 тис. грн.

«З редакції газети «Нова доба» нам прийшов акт виконаних робіт за публікацію двох інформаційних матеріалів у сумі 18 332 грн. А сума коштів, яка була виділена на такі потреби становила 4 тис. грн. Тобто, ми уже в кілька разів перевищили кошторис видатків», - розповіла секретар Маневицької районної ТВК Лариса Романюк.

Проблеми із технічним забезпеченням існують також у сільських та селищних ТВК на Волині. Зокрема, спостерігачам Громадянської мережі «ОПОРА» вдалось зафіксувати, що у Здомишельська сільська і Заболоттівська селищна ТВК (Ратнівський район), Кримненська і Дубечненська сільські ТВК (Старовижівський район), Маяківська сільська ТВК (Луцький район), Головненська селищна ТВК (Ковельський район) не має комп’ютерного забезпечення. Члени цих комісій періодично змушені звертатись до секретарів чи бухгалтерів відповідних селищних та сільських рад, щоб покористуватися їхньою оргтехнікою.

Крім того, Здомишельська сільська і Заболоттівській селищна виборчі комісії (Ратнівський район) та Буцинська і Седлищенська ТВК (Старовижівський район) не мають постійних приміщень для роботи, а тимчасово розміщені у приміщеннях, де будуть створені виборчі дільниці.

Відповідно до ч. 1, Ст. 73 Закону України «Про місцеві вибори», органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи в межах своїх повноважень зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, зокрема надавати необхідні приміщення для виборчих комісій та повідомляти про їх місцезнаходження, забезпечувати охорону цих приміщень, надавати згідно з установленими ЦВК нормами та переліком транспортні засоби та засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому бабуся на фото на путіна схожа????
Відповісти
Останні новини
На Волині районні газети завищують ціни на публікацію матеріалів ТВК
04 жовтень, 2015, 16:54