У справі волинських бійців 51 бригади адвокати виявили сумнівні документи. ФОТО

У справі волинських бійців  51 бригади адвокати виявили сумнівні документи. ФОТО
У справі волинських бійців, яким інкримінують відмову від несення обов’язків військової служби в бойовій обстановці за попередньою змовою групи осіб, адвокати виявили сумнівні документи, які прокуратура представляє як докази.

Про це пише Слово Волині.

Вже вшосте за цей рік до Володимир-Волинського суду з’їхались обвинувачені та адвокати з різних куточків України із палким бажанням зрушити справу з мертвої точки та врешті закрити її на користь бійців, які у липні 2014 року були змушені відступити на територію РФ, аби врятувати свої життя.

За півгодини до початку судового засідання, адвокати Олена Яркіна та Володимир Ольвах подали клопотання для відкриття провадження щодо приєднання до справи 21-го бійця ще одного фігуранта справи – Юрія Шеця, який рік тому, ще під час досудового розгляду справи підписав угоду зі слідством і частково визнав свою вину, отримавши за це умовний термін покарання. Згодом Юрій відмовився від своїх показів, так як на нього був вчинений тиск. Клопотання адвокатів суд задовольнив, тож судове засідання розпочалось із обвинувального акту у справі Шеця, який зачитав новий прокурор з Запоріжжя Владислав Зубко.

Після недовгої перерви, яку зробили для того, аби підшити документи справи, яких наразі налічується аж 30 томів, адвокати узялись детально досліджувати кожен документ. В ході розгляду доказів прокуратури з’ясувалось, що частина їх «шита білими нитками». Правозахисники одразу відкинули перший же документ у якому йдеться про телефонне повідомлення щодо самовільного залишення місця служби військовослужбовцями. Як зазначив адвокат Василь Нагорний, у наданому протоколі відсутні прізвище людини, яка телефонувала та її номер телефону, тож цей документ не може бути доказовим, так як є сумніви, що цей дзвінок взагалі був.

Коли ж до рук адвокатів потрапив лист-відповідь командира військової частини А 2167 про бойову обстановку, з’ясувалося, що він, ймовірно, підроблений, оскільки на ньому відсутня мокра печатка, а надрукований, швидше за все, на кольоровому принтері. Пояснити невідповідність документу прокурор не зміг.

Також з’ясувалася, що останній наказ хлопці, яких судять, отримали за місяць до тих подій, коли вони змушені були перейти кордон з Росією. За словами адвокатів, це означає, що звинувачення про те, що хлопці ухилилися від виконання наказу саме в бойовій обстановці – нічимне підтверджено, а отже й статтю їм інкримінують надуману.

Наступний розгляд справи відбудеться 10 листопада об 11 годині у Володимир-Волинському міському суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повесить прокурора и спалитт судью посмотрите кто захочет вас судитт.
Відповісти
Останні новини
У справі волинських бійців 51 бригади адвокати виявили сумнівні документи. ФОТО
04 жовтень, 2015, 19:36