Мінімальна заробітна плата українця відтепер становить 1378 гривень

Мінімальна заробітна плата українця відтепер становить 1378 гривень
Набув чинності Закон України від 17 вересня 2015 року № 704-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Закон опубліковано в газеті «Голос України» 19 вересня 2015 року №174, - повідомляють у Луцькій ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області.

Зокрема законом передбачено, що з 1 вересня поточного року мінімальна заробітна плата становить 1378 грн.

При цьому, органам влади дозволено здійснювати підвищення заробітної плати понад розміри, визначені відповідно до рішень Кабінету Міністрів України, за рахунок та в межах власних коштів з урахуванням прийнятих рішень станом на 1 вересня 2015 року та можливостей, наданих статтею 101 Бюджетного кодексу України.

Нагадуємо, що роботодавці нараховують єдиний внесок на суму нарахованої зарплати за видами виплат, які включають основну й додаткову заробітну плати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі у натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату праці.

Якщо база нарахування єдиного внеску, а саме заробітної плати, лікарняні, декретні (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати та ставки внеску, встановленої для відповідної категорії платника. Умовою застосування цієї норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць.

Вимога про нарахування єдиного внеску виходячи з розміру мінімальної зарплати не поширюється на сумісників, працівників – інвалідів та осіб, яким надана відпустка без збереження зарплати на період проведення АТО.

Також звертаємо увагу, що фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, самі за себе за вересень поточного року розраховують та сплачують єдиний внесок, враховуючи вищезазначені зміни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мінімальна заробітна плата українця відтепер становить 1378 гривень
05 жовтень, 2015, 10:06