Луцьк увійшов до органів місцевого самоврядування «Асоціації відкритих міст»

Луцьк увійшов до органів місцевого самоврядування «Асоціації відкритих міст»
У Києві відбулись установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація відкритих міст” за участі делегації Луцька, яку очолив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

До складу делегації увійшли начальник відділу звернень громадян департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” Тетяна Книш, головний спеціаліст відділу програмно-комп’ютерного забезпечення Наталія Хмель, - інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Керівники 10 міст та селищ з різних регіонів України прийняли рішення створити Асоціацію органів місцевого самоврядування, що використовують інтерактивну платформу «Відкрите місто».

Засновниками та членами Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» стали такі міста: Луцьк, Чернівці, Миргород, Павлоград, Кузнецовськ, Сарни, Долина, Тростянець, Новояворівськ та селище Добротвір.

Метою створення Асоціації є задоволення потреб органів самоврядування - членів Асоціації у сучасній інформації, нових технологіях, інвестиціях, обміну досвідом з українськими та закордонними партнерами у сфері розвитку електронного врядування та електронної демократії.

Серед основних завдань Асоціації: сприяння впровадженню нових технологій комунікації органів влади з громадянами; налагодження співпраці між членами Асоціації та громадськими організаціями в реалізації спільних проектів; спільна підтримка членами Асоціації інтерактивної платформи «Відкрите місто» та розвиток нових її функцій; впровадження інноваційних механізмів підтримки і розвитку проектів у сфері електронного врядування для органів місцевого самоврядування; пошук та залучення донорських коштів для здійснення проектів у сфері електронної демократії та електронного врядування у громадах членів Асоціації; розвиток міжнародного співробітництва з метою запозичення досвіду забезпечення відкритості та прозорості у роботі органів місцевого самоврядування через впровадження інструментів електронної демократії та електронного врядування.

Під час установчих зборів також було прийнято статут та обрано керівництво новоствореної Асоціації: президентом Асоціації обрано Луцького міського голову Романюка Миколу Ярославовича, а віце-президентом - міського голову Тростянця Сумської області Бову Юрія Анатолійовича.

Учасники установчих зборів звернулись до усіх органів місцевого самоврядування України, які розвивають чи планують розвивати механізми електронного врядування та електронної демократії у своїх громадах, розглянути можливість приєднання до «Асоціації відкритих міст».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк увійшов до органів місцевого самоврядування «Асоціації відкритих міст»
05 жовтень, 2015, 10:57