У Луцьку в окремих мікрорайонах досі добувають воду з криниць

У Луцьку в окремих мікрорайонах досі добувають воду з криниць
Депутати не підтримали будівництво мереж водовідведення на умовах співфінансування для мешканців мікрорайонів Вересневе та Малоомелянівська.

Про це стало відомо на засіданні «бюджетної комісії» у понеділок, 5 жовтня.

На комісії підняли питання будівництва мереж водовідведення міста Луцька, зокрема в проблемних, в цьому плані, мікрорайонів Вереснева та Малоомелянівська.

За словами депутата Луцької міської ради Наталії Бунди, проблема триває вже багато років. Для прикладу, мешканці Вересневого досі набирають воду з криниць, а це, в свою чергу, сприяє перенасиченню водою ґрунтів і в результаті підтопленню підвалів та будинків.

«Мешканці цього району досі беруть воду з криниці, яка перенасичена нітратами. У Вересневому навіть був спалах епідемії через це. В минулому році з бюджету було виділено кошти на проектно- кошторисну документацію», - мовила Наталія Бунда.

За словами депутата, проекти передбачали будівництво каналізаційної мережі по центральним вулицям. Проте, коли людям говорили, що вони повинні за власний кошт будувати прилеглі вулиці, то вони засумнівались чи це їм буде під силу. Адже ціни зросли в три рази і людина не може виділити кошти на те, щоб будувати каналізаційну мережу.

Програма розрахована на три роки на суму сім мільйонів гривень, де закладено, що мешканці прилеглих вулиць можуть підводити мережі у дольовій співучасті.

Мер міста Микола Романюк запропонував прибрати слова «масив Вересневе чи Малоомельянівська» з проекту рішення, а натомість написати цей проект «для міста Луцька», адже є ще мікрорайони, де люди не мають водовідведення.

Проте депутат Луцької міськради Юрій Корольчук не захотів підтримати це рішення, оскільки він не зрозумів, яким чином можна залучати кошти людей до будівництва мереж водовідведення. Він запропонував доопрацювати в цій частині проект рішення.

«Ми викличемо лише прецендент таким рішенням, коли одні будуть здавати гроші, а інші не захочуть»,- мовив Юрій Корольчук.

В свою чергу, мер міста сказав, що здивований такою позицією Юрія Корольчука. Проте в кінцевому результаті комісія рішення не підтримала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку в окремих мікрорайонах досі добувають воду з криниць
05 жовтень, 2015, 17:18