НАТО засудило бомбардування російськими військовими літаками Сирії

НАТО засудило бомбардування російськими військовими літаками Сирії
Країни Організації північноатлантичного договору (НАТО) засудили бомбардування російськими військовими літаками у Сирії, що призводить до цивільних втрат.

Про це йдеться у заяві НАТО за результатами проведення політичних консультацій Північноатлантичною Радою, - повідомляє УНІАН.

"Союзники висловили своє глибоке занепокоєння у зв'язку з нарощуванням російської військової присутності в Сирії та особливо щодо здійснення атак російськими військово-повітряними силами в Хамі, Хомсі та Ідлібі, які призвели до цивільних жертв та не були націлені на "Даеш", - наголошується у повідомленні.

У цьому зв'язку "союзники закликають Російську Федерацію негайно припинити свої атаки на сирійську опозицію та цивільних громадян, і зосередити її зусилля у боротьбі з ІДІЛ, а також сприяти рішенню конфлікту за допомогою політичних трансформаційних змін".

У НАТО заявили, що російські військові дії досягли більш небезпечного рівня після нещодавнього порушення турецького повітряного простору, що сталося 3 та 4 жовтня в регіоні Хатай за участі російських винищувачів СУ-30 та СУ-24.

"Союзники рішуче протестують проти цих порушень суверенітету турецького повітряного простору та засуджують ці вторгнення і порушення повітряного простору НАТО. Союзники також відзначають надзвичайну небезпеку таких безвідповідальних дій", - наголошується у заяві.

Країни-члени НАТО закликають РФ припинити та утриматися від таких дій, а також негайно пояснити причину цих порушень повітряного простору Туреччини.

Також, вони закликали РФ вжити усіх необхідних заходів, щоб гарантувати, що таких порушень більше не буде у майбутньому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чомусь не лунають воплі клоачних російських ЗМІ з приводу Новосирії ?..
Відповісти
Останні новини
НАТО засудило бомбардування російськими військовими літаками Сирії
06 жовтень, 2015, 02:40