В Іраку серія вибухів автомобілів забрала життя щонайменше 56 людей. ВІДЕО

В Іраку серія вибухів автомобілів забрала життя щонайменше 56 людей. ВІДЕО
Серія вибухів автомобілів по всій території Іраку у понеділок, 5 жовтня, забрала життя щонайменше 56 людей, повідомляє Associated Press.

Про це повідомляж ТСН.

Найбільший вибух стався в провінції Діяла на сході країни в місті Аль-Халес, в якому живуть переважно шиїти. Автомобіль, начинений вибухівкою, вибухнув на торговій вулиці, в результаті чого 32 людини загинули і 58 були поранені.

В південній провінції Іраку Басрі начинений вибухівкою автомобіль вибухнув у жвавому торговельному районі передмістя Аль-Зубайра. Теракт забрав життя 10 людей, ще 25 отримали поранення.

У столиці країни Багдаді, автомобіль вибухнув у північно-східній околиці міста. В результаті щонайменше 14 осіб було убито і 25 поранено.

Відповідальність за теракти поки ніхто не взяв, але бойовики "Ісламського держави" регулярно атакують шиїтські квартали та урядові органи для дестабілізації ситуації в Іраку.

Нагадаємо, в липні Діяла сталося одне найбільш смертоносних нападів на території Іраку за майже десять років, коли терористи-смертники "Ісламської держави" атакували переповнений ринок, убивши 115 осіб, у тому числі жінок і дітей.

Провінція, частини якої раніше були під контролем ИГИЛ, була ареною численних нападів в останні місяці. Це викликало антиурядові протести з вимогами жорстких заходів безпеки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Іраку серія вибухів автомобілів забрала життя щонайменше 56 людей. ВІДЕО
06 жовтень, 2015, 07:15