Торгівля алкоголем – за наявності складських приміщень

Торгівля алкоголем – за наявності складських приміщень
Торгівля алкогольними напоями повинна здійснюватися за наявності відповідних торговельних та складських приміщень.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями згідно із санітарно-технічними, санітарно-гігієнічними, технологічними, протипожежними та іншими нормами, а також повинен передбачити можливість використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари.

Така норма передбачена відповідно до Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджених постановою КМУ від 30 липня 1996 року № 854 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями».

Також інформуємо, що суб’єкт господарювання повинен мати торговельне приміщення (будівлю) площею не менш як 20 кв. метрів, обладнане відповідним торговельно - технологічним устаткуванням (вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо), охоронною і протипожежною сигналізацією, з достатнім освітленням, опаленням і вентиляцією, а у випадках, передбачених законодавством, забезпечити умови для застосування РРО, зберігання матеріальних цінностей.

Варто зауважити, що згідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95- ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВОТ САМОГОНЩИКИ БУДУТ РАДЫ!
Відповісти
Останні новини
Торгівля алкоголем – за наявності складських приміщень
06 жовтень, 2015, 09:42