Сім'ї ковельських бійців, загиблих в АТО, отримають квартири

Сім'ї ковельських бійців, загиблих в АТО, отримають квартири
У Ковелі зараз мешкає три родини, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку.

При перерозподілі обсягу субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на 2015 рік для поліпшення житлових умов сімей загиблих в АТО бійців місту Ковелю виділено 868 тис. 679 грн, пише ПроКовель.

Ці кошти передбачені для придбання трьох квартир загальною площею 165 м² при опосередкованій вартості одного квадратного метра житла 6 тис. 861 грн.

Родини загиблих, які мешкають у Ковелі, виявили бажання отримати житло у новобудовах. Тож коштів, виділених державою, недостатньо, аби забезпечити житлом три сім’ї. Для вирішення питання міський голова Олег Кіндер ініціював звернення до голови облдержадміністрації, одного із народних депутатів України щодо співфінансування. З міського бюджету кошти уже виділено. Нардеп, у свою чергу, також погодився допомогти родинам загиблих за Україну героїв. Відповіді від обласного керівництва наразі немає.

Під час засідання 77-ї сесії міської ради Олег Кіндер наголосив на тому, що Ковель виконує зобов’язання, які мала б повністю взяти на себе держава щодо забезпечення житлом сімей загиблих бійців. Він нагадав, що торік з міського фонду було надано квартиру для матері одного із загиблих ковельчан. Поліпшення житлових умов потребує ще три родини, у яких виховується п’ятеро неповнолітніх дітей.

Вартість одного квадратного метра житлової площі у новобудові Ковеля становить 15 тис. 600 грн. Новий десятиповерховий багатоквартирний житловий будинок по вулиці Кониського,11 має бути здано в експлуатацію у четвертому кварталі цього року. Для забезпечення житлом сімей загиблих міський голова Олег Кіндер провів кілька робочих зустрічей із забудовником. В ході переговорів йшлося про зниження вартості житла, враховуючи категорію громадян, для яких планується придбання квартир. Міському голові вдалося переконати забудовника та досягти згоди у вирішенні цього питання. Після чого за дорученням Олега Кіндера відповідні листи було направлено від виконавчого комітету міської ради, на які отримано позитивну відповідь.

Таким чином забудовник знизив вартість одного квадратного метра житла до 11 тис. грн.., що майже на 30% менше від початкової вартості квартир у цій новобудові. Наразі три двокімнатні квартири по вул. Кониського, 11 у Ковелі заброньовані. А міська влада та родини загиблих бійців сподіваються, що до четвертого кварталу цього року, коли має бути введено в експлуатацію новий будинок, керівництво області також підтримає молоді сім’ї, які залишилися без годувальників, та виділить кошти на співфінансування з обласного бюджету.

Для посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, сімей загиблих на позачерговій 76-й сесії міської ради, яка відбулась 11 вересня, депутати міської ради одноголосно підтримали звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. Обранці ковельської громади вважають, що розв’язати квартирне питання можна, ухваливши комплекс практичних заходів, виконання яких поліпшить соціальне становище учасників АТО, родин загиблих бійців. Одним із головних кроків у цьому напрямку має стати Загальнодержавна цільова програма першочергового забезпечення учасників бойових дій та осіб, прирівнених до них, квартирами за державні кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сім'ї ковельських бійців, загиблих в АТО, отримають квартири
06 жовтень, 2015, 10:31