Демобілізованим бійцям скоротили термін служби за контрактом

Демобілізованим бійцям скоротили термін служби за контрактом
На засіданні Верховної Ради депутати прийняли закон, що дозволяє демобілізованим військовослужбовцям підписувати контракт на військову службу мінімальним строком на півроку, а не на три роки.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Верховна Рада України підтримала законопроект № 2356а, який дасть можливість демобілізованим військовослужбовцям підписувати короткострокові контракти на військову службу. Відповідний проект закону в першому читанні підтримали 253 парламентаря.

Зокрема, закон передбачає введення контрактної служби на термін 6 місяців для військових, які вже були мобілізовані й відслужили.

Документом передбачається, що короткострокові контракти зможуть укладати три категорії військовослужбовців, які відслужили більше 11 місяців: ті, хто повинен демобілізуватися найближчим часом, строковики, ті, хто вже демобілізувався під час дії особливого періоду.

Також законом передбачено отримання грошової винагороди при підписанні контракту – 9 744 грн для рядового складу , до 12 180 грн - для офіцерського. Також передбачається подальша щомісячна зарплата, і соціальні гарантії та виплати.

Також сьогодні парламент розгляне у другому читанні законопроект № 2389 про військову службу в ЗСУ іноземцями та особами без громадянства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
куди подівати стільки нероб...
Відповісти
Останні новини
Демобілізованим бійцям скоротили термін служби за контрактом
06 жовтень, 2015, 19:20