«Потрібно скасувати усі пільги», - думка економічного експерта. ВІДЕО

«Потрібно скасувати усі пільги», - думка економічного експерта. ВІДЕО
Скасувати усі пільги, а натомість підвищити зарплати і пенсії – такий шлях економічного розвитку країни був би більш прийнятний, ніж той, який є зараз, коли на субсидії з бюджету виділяють мільярди гривень, вважає доцент кафедри банківської справи ЛНТУ Микола Дзямулич.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Втім, фахівець має сумнів, що самі люди погодяться на такі зміни. Адже вони звикли платити менше: «У нашого населення давно склався стереотип, що житлово-комунальні послуги повинні коштувати дешево, а ще ліпше було б, якби за них зовсім не платити. Ще за часів Радянського Союзу держава дотувала до 70% всіх витрат на комунальні послуги. І після того населення не хоче розуміти, чому вони повинні бути дорогими. Вимога МВФ зрозуміла – всі товари повинні продаватися за реальну ціну. У нас ціла житлово-комунальна сфера перебуває у жалюгідному стані тільки тому, що вона не має повноцінних джерел, аби функціонувати»

Тягар оплати за послуги ЖКГ покладено здебільшого на плечі юридичних осіб – вони платять за вищим тариформ і ніби компенсовують витрати, які недоплачує населення. Але потім ці ж підприємства підвищують ціни на товари і продукти, без яких людям не обійтися. Отже, населення все одно витрачає більше своїх коштів, – пояснює економіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Фахівець банківської справи" розмірковує про вартість послуг ЖКГ. Сміх та й годі. Нехай краще розповість про те, в чому він дійсно "доцент" - скільки коштує для студента залік або іспит з його дисципліни, скільки студентів він "навчає" і тоді нам стане ясно, наскільки "обтяжливі" для нього нові тарифи. Клоун.
Відповісти
Зато наші можновладці залишать собі пільги і зарплати собі зроблять як в Швейцарії.
Відповісти
Хай той сраний експерт заробить хоч одну пільгу, а потім пашталякає. Доцент тіпа)))
Відповісти
на-жаль такі "професіонали" і прориваються до влади
Відповісти
Останні новини
«Потрібно скасувати усі пільги», - думка економічного експерта. ВІДЕО
06 жовтень, 2015, 16:16