Волинянам спрощено порядок подання субсидій

Волинянам спрощено порядок подання субсидій
23 вересня Урядом ухвалена Постанова щодо подальшого спрощення і вдосконалення порядку призначення субсидій населенню, яка набрала чинності 01 жовтня 2015 року.

Про це інформує департамент соціальної політики.

Даною Постановою врегульовано такі питання:

1. Скасовано необхідність обов’язкового оформлення особових рахунків на сплату послуг ЖКГ на особу, що звертається по субсидію. Відтепер субсидія призначатиметься одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, незалежно від того, чи відкрито на неї особовий рахунок на сплату послуг.

Зокрема, орендарям житла субсидія призначатиметься на підставі рішення комісії та акту обстеження матеріально-побутових умов при наявності договору оренди (переоформляти особові рахунки не потрібно).

2. У разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні осіб, субсидія призначається на підставі рішення комісії.

Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні, акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради, акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб, договори оренди житла в іншому місці).

У разі відсутності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, рішення приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

3. Надано можливість призначати субсидію сім’ям, що мешкають окремо у житловому приміщенні із розділеними особовими рахунками, які сплачують за послуги на такі рахунки, виходячи із кількості зареєстрованих осіб, на підставі рішення комісії та акту обстеження матеріально-побутових умов.

4. Надано дозвіл комісіям призначати субсидії дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім’ям, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), у яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, враховуючи кількість дітей, які фактично проживають, але не зареєстровані на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім`ї.

5. У разі розбіжності в даних про склад зареєстрованих осіб і про кількість осіб, яким нараховується плата за послуги, для розрахунку субсидії використовуються дані про склад зареєстрованих.

6. Приведено у відповідність до законів перелік доходів, які не враховуються для призначення субсидії:

- доходи учасників АТО;
- доходи від роботи у виборчій комісії.

7. Якщо субсидія призначена рішенням комісії, то на наступний термін субсидія призначається на підставі того ж рішення, якщо у сім’ї не відбулося змін. Тобто питання не виноситься знову на комісію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам спрощено порядок подання субсидій
07 жовтень, 2015, 10:36