Нобелівку з хімії отримали дослідники пошкодженої ДНК

Нобелівку з хімії отримали дослідники пошкодженої ДНК
Нобелівська премія 2015 року з хімії вручена Томасу Лінделу, Полу Мондріху і Азізу Санкару за дослідження процесів відновлення пошкодженої ДНК.

Про це говориться в повідомленні на сайті Нобелівського комітету, передає Еспресо.TV.

Торік "Нобель" з хімії був присуджений Еріку Бетцигу, Штефану Хеллену і Еріку Мернеру за розробку флуоресцентної мікроскопії високої роздільності.

За версією Thompson Reuters, фаворитами на отримання Нобелівської премії 2014 роки була Каролін Бертоцці, яка займається дослідженнями біоортогональних реакцій - хімічних реакцій усередині живих систем. Крім неї премію з хімії могли отримати Еммануель Шарпантьє і Дженніфер Дудна за розробку методу "редагування" генома живого організму, а також Джон Гуденоф і Стенлі Уіттінхем, які запропонували наукове обгрунтування для розробки літій-іонних акумуляторів.

Нагадаємо, Нобелівську премію з медицини отримали Уільям Кемпбелл та Сатоші Омура за дослідження з терапії проти нематод і Юю Ту за її дослідження з терапії проти малярії.

Нобелівську премію з фізики розділили на двох канадієць Артур Макдоналд і японець Такаакі Каджіта за роботи з елементарною частинкою – нейтрино.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.