Волиняни боргують за спожитий газ майже 133,5 мільйонів гривень

Волиняни боргують за спожитий газ майже 133,5 мільйонів гривень
Волиняни продовжують нарощувати борги за спожитий газ, які сягнули 133,5 мільйонів гривень

Рівень розрахунків волинян за спожитий газ становить 82,1% - нині це один із найнижчих показників в Україні, - повідомляє ПАТ «Волиньгаз».

Згідно з оперативними даними, станом на початок жовтня заборгованість жителів області за постачання блакитного палива становить 133,5 млн. грн. Найбільшими боржниками традиційно залишаються мешканці міста Луцька та Луцького району, на яких припадає 40% боргу. При цьому важелів впливу на боржника немає, законодавство лише забороняє постачання газу при порушенні строків оплати.

«Ми завжди до останнього відтягуємо відключення газопостачання, а натомість пропонуємо клієнту укласти договір реструктуризації, рекомендуємо звернутися по субсидії. Якщо споживач не здійснює жодних заходів для погашення боргу, ми змушені припинити газопостачання», - розповідає заступник голови правління з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

У ПАТ «Волиньгаз» наголошують, що краще не допускати ситуації із відключенням, оскільки при відновленні газопостачання доведеться сплатити не лише повну суму боргу, а й заплатити за послугу з підключення до мережі.

Лише за вересень ПАТ «Волиньгаз» вимушено довелось припинити газопостачання у 254 домівках волинян, які місяцями накопичували борги. Усього ж, з початку року постачання газу припинено в оселях 4,1 тисячі волинян.

Окрім того, лише за вересень ще 2,6 тисяч волинян отримали попередження про припинення газопостачання. Відтак, аби не залишитись взимку без блакитного вогника ПАТ «Волиньгаз» рекомендує боржникам уже зараз розпочати пошуки шляхів вирішення цієї проблеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.