Релігійні лідери Саудівської Аравії підтримали джихад проти Росії

Релігійні лідери Саудівської Аравії підтримали джихад проти Росії
Російську повітряну операцію в Сирії саудівські духовні лідери порівнюють з операцією радянських військ в Афганістані.

Понад п'ятдесят саудівських духовних діячів, чимало яких опозиційні владі країни, закликали арабські країни підтримати джихад проти Росії, Ірану і сирійської влади.

Про те, що 53 саудівських духовних діячі підписали онлайн-заклик про підтримку джихаду проти сирійської влади, присутності Росії та Ірану, повідомляє Reuters, - інформує ТСН

Вони закликають країни мусульманського світу надати "моральну, матеріальну, політичну і військову підтримку тим, кого називають "святими воїнами Сирії". Якщо ті зазнають невдачі, тоді настане черга інших сунітських держав в регіоні, пояснюють автори звернення.

Російську повітряну операцію в Сирії саудівські духовні лідери порівнюють з операцією радянських військ в Афганістані, яка також призвела до оголошення джихаду, а нинішню операцію російських військових у Сирії називають частиною "православного хрестового походу".

Саудівська Аравія та інші країни Перської затоки підтримують противників сирійського президента Башара Асада. Саудівська авіація бере участь у боротьбі проти "Ісламської держави".

Незважаючи на те, що офіційне духовенство називає війну повстанців проти Асада як джихад, воно забороняє їхати в Сирію для участі в боях або надавати повстанцям фінансову допомогу з будь-яких каналів, крім державних.

Раніше сьогодні було оприлюднено заяву, в якій ряд сирійських повстанських груп, у тому числі ті, які діють під егідою "Вільної армії Сирії", а також організація "Ахрар аш-Шам" ("Ісламський рух вільних людей Шама") закликають країни регіону до спільної боротьби проти "російсько-іранської окупації Сирії".

Росія з початку операції 30 вересня вже неодноразово звинувачувалася в тому, що її авіація завдає ударів по позиціях помірних супротивників Асада. 3 жовтня усі сім країн антитерористичної коаліції (США, Великобританія, Німеччина, Франція, Туреччина, Катар і Саудівська Аравія) звернулися до влади Росії з спільною заявою, в якій закликали припинити завдавати ударів по сирійських "помірних".

Глава російського Мзс Сергій Лавров заявив, що Москва не вважає "Вільну армію Сирії" терористичною організацією. У той же час російський міністр охарактеризував її як "фантомну" і заявив, що "поки нам ніхто не розповів, де і як ця "Вільна сирійська армія" функціонує або де і як функціонують інші загони так званої помірної опозиції". Удари по повстанським угрупованням в Москві спростовували.

НАТО звинуватило РФ у смерті мирних жителів в Сирії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А тем временем как трусят волынякам про Асад.СЕнька -очко..захренячил доллар по 30 в бюджет. во будет весело.як масси пойдуть платить)тоди и про Аравию и про Асадию все забудуть.Слава СЕньке очку.Ми це заслуговуемо МИ РАБИ
Відповісти
Якщо від тебе смердить, то хіба Луцьк винен?
Відповісти
троль, ПНХ.
привіт лаврову передай, за його дипломатичне "дибіли" весь арабський світ кацапію не навидить, хана вам, тролю))
Відповісти
Останні новини
Релігійні лідери Саудівської Аравії підтримали джихад проти Росії
07 жовтень, 2015, 18:24