Посадовці «Укрзалізниці» привласнили десятки мільйонів гривень, - СБУ

Посадовці «Укрзалізниці» привласнили десятки мільйонів гривень, - СБУ
Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України проводить досудове розслідування за фактом привласнення посадовцями державного підприємства «Укрзалізниця» та ТОВ «Смарт менеджер» державних коштів.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

У СБУ зазначили, що мова йде про 21 млн грн державних коштів.

«Укрзалізниця» уклала низку договорів з організації висвітлення своєї діяльності у ЗМІ - підготовки аналітичних матеріалів, новин, статей, сюжетів, послуг з дослідження та аналізу медіапростору, проведення тренінгів для персоналу.

Фактично ж вказані послуги не надавались, а кошти були відмиті через фіктивні структури.

Під час обшуків в офісних та домашніх приміщеннях посадовців, які причетні до незаконної оборудки, вилучено документи, що вказують на проведення безтоварних операцій з держпідприємством.

Також в офісному приміщенні фірми, що працювала з ДП «Укрзалізниця», знайдені беззаперечні докази виконаних замовлень «чорного PR» стосовно політиків, бізнесменів, представників органів влади.

«Бюджет медіа-активності підприємства, що спеціалізувалось на розповсюдженні в інтернеті та ЗМІ замовної інформації, яка навмисно дестабілізувала ситуацію в країні, сягав декілька мільйонів гривень на місяць», - наголосили в СБУ.

Крім того, у помешканні одного з посадовців комерційного підприємства знайдено матеріали, що підтверджують зв’язки з терористичною організацією «ДНР», зокрема інформацію про осіб, які знімали готівку для потреб бойовиків.

На даний час перевіряється інформація щодо співпраці цього підприємства з терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР» з метою дестабілізації ситуації в Україні із залученням різноманітних ЗМІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.