Як заповнювати декларацію з екологічного податку за новою формою

Як заповнювати декларацію з екологічного податку за новою формою
Наказом Міністерства України, який набрав чинності з дня його офіційного опублікування (Офіційний вісник України, 2015, №74) - 25 вересня 2015 року, затверджено форму Податкову декларації екологічного податку.

Як відомо, відповідно до п.250.1 ст.250 Податкового кодексу України базовий (податковий) період для екологічного податку дорівнює календарному кварталу, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Отож, за за ІV квартал 2015 року декларацію з екологічного податку слід подавати за новою формою.

Однак, згідно з п. 46.6 ст.46 Податкового кодексу України до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Таким чином, Податкова декларація екологічного податку за ІІІ квартал 2015 року подається за формою, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 №1010 «Про затвердження форми

Податкової декларації екологічного податку», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12.01.2011 №26/18764, а за VI квартал 2015 року та наступні податкові періоди – за новою формою,затвердженою наказом №715.

Нагадаємо, що податкові декларації Податку за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та митну політику, подаються платниками податку протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу до контролюючих органів (п.250.2 ст.250 Податкового кодексу України).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як заповнювати декларацію з екологічного податку за новою формою
08 жовтень, 2015, 15:34