Машини «швидкої» у Луцьку будуть приїжджати на виклики швидше. ФОТО

Машини «швидкої» у Луцьку будуть приїжджати на виклики швидше. ФОТО
Можна із впевненістю сказати, що Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф не має аналогів в Україні.

Центр самостійно впровадив інноваційну систему передачі інформації між бригадами медичної допомоги. Рух автомобілів контролюють через Інтернет за допомогою GPS, які встановлені на всі машини «швидкої». Це дало можливість суттєво зменшити час спілкування диспетчера із бригадами, адже в екстрених випадках кожна секунда є дорогоцінною для життя.

Але Центр не стоїть на місці, працівники бажають ще більше удосконалити свою комунікацію, щоб бригади якнайшвидше могли доїхати до місця термінового виклику. Для цього потрібно впроваджувати нові технології і мати відповідне комп’ютерне забезпечення, проте не завжди на такі бажання вистачає коштів. Тому колектив вирішив звернутися за допомогою до Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Як розповів директор Центру Олег Куц, за останні два роки час роботи бригади значно оптимізували. Але залишалась проблема із обладнанням, яке певною мірою застаріло. Для того, щоб придбати нове, коштів не вистачало, тому з проханням допомогти забезпечити диспетчерську необхідним обладнанням звернулися до Фонду Ігоря Палиця «Новий Луцьк», який уже допомагав Центру.

Керівництво Фонду з розумінням поставилося до такого прохання та без роздумів виділило близько 120 тисяч гривень. На цю суму було куплено комп’ютери, принтери, bluetooth-гарнітури, пристрої для безперебійної роботи техніки у разі вимкнення струму, телефони.

Цією технікою у Луцьку обладнають шість пунктів екстреної медичної допомоги. Тепер бригади комунікуватимуть не лише через інтернет, а й через мобільний зв’язок. Виклик переадресовуватимуть одразу до бригади, що дозволить зекономити до 1 хвилини дорогоцінного часу.

За словами Олега Куца, нові технології дозволять досягти вищого рівня комунікації між працівниками Центру та дійсно європейського рівня надання послуг.

Виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Орест Маховський зазначив, що у перспективі, якщо апробація такої системи у Луцьку пройде успішно, Фонд буде сприяти оптимізації роботи «швидких» також і в області. Фото Ксенії Букіної

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарно співаєте!, тільки хто буде проплачувати GPS? він коштує гроші - НЕ малі, на початках звичайно обіцяють скидки, малі тарифи.... щось як "інтернет по 1 грн". А що дальше? Як лікарні фінансують з бюджету знають всі!(((
Відповісти
Останні новини
Машини «швидкої» у Луцьку будуть приїжджати на виклики швидше. ФОТО
08 жовтень, 2015, 14:18