На Волині зросла кількість безоплатних адміністративних послуг у земельній сфері

На Волині зросла кількість безоплатних адміністративних послуг у земельній сфері
Від початку 2015 року на Волині кількість безоплатних адміністративних послуг у земельній сфері зросла на 20%.

Волинські землевпорядники упродовж 9 місяців 2015 року надали громадянам 61 338 безкоштовних адміністративних послуг у земельній сфері. Це на 20 980 більше, аніж волиняни отримали за аналогічний період минулоріч.

Найбільше волиняни зверталися щодо державної реєстрації земельної ділянки, надано 22 127 таких послуг. Також громадяни отримали 12 457 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Також низка адміністративних послуг є платними, від початку року таких надано 15 864. До загального фонду державного бюджету спрямовано 883,1 тис.грн.

Найчастіше волиняни зверталися щодо надання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, таких витягів надано 14 771, відповідно до бюджетів надійшло 782,9 тис.грн.

«З ініціативи керівництва Держгеокадастру України, низку адміністративних послуг у земельній сфері можна отримати за посередництвом Інтернет-мережі, що значно спрощує доступ до них громадянам, нівелює бюрократію та потенційні корупційні діяння. Це – шлях до Європи, до сучасних стандартів у роботі», - наголошує в.о начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Довідково:

Від липня в Україні діє електронна послуга Держгеокадастру “Замовлення витягу з Державного земельного кадастру”.

5 жовтня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру розпочала надавати ще дві електронні послуги у земельній сфері. Зокрема, відкрито інформацію про власників та користувачів земельних ділянок по всій території України, а також онлайн можна замовити витяг про нормативну грошову оцінку землі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зросла кількість безоплатних адміністративних послуг у земельній сфері
09 жовтень, 2015, 11:38