Захист Тимошенко сподівається лише на Євросуд

Захист Тимошенко сподівається лише на Євросуд
Очікувати будь-яких судових дій в середині України з приводу справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко не доводиться, - заявив на прес-конференції захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Про це інформує Gazeta.ua.

«На сьогоднішній день єдиним можливим способом захисту Юлії Тимошенко є звернення до судів за межами України. Тобто, до тих судів, які не контролюються Януковичем. Тому основний акцент захисту зараз буде на розгляді заяви Юлії Володимирівни в Європейському суді з прав людини», - наголосив він.

Адвокат зазначив, що ця заява була подана 10 серпня цього року.

«Заява була доповнена у жовтні, вона вже прийнята до провадження і на сьогоднішній день уряд України отримав час на відповідь на цю заяву до 22 березня. Після цього у захисту буде 4 тижні на подання своїх зауважень на зауваження уряду і потім ця справа може бути розглянута у будь-який час. Це може бути і наступного дня, і через місяць», - пояснив Власенко.

Адвокат також зазначив, що захист екс-прем'єра шукає інші можливості зверненя до судів за межами України.

«Такі напрацювання у нас є і на сьогоднішній день ми не маємо остаточних рішень щодо цього питання. Тому очікувати будь-яких дій від так званої незалежної судової системи України напевно не треба», - переконаний захисник.

«Європейський суд, на жаль, є чи не єдиним судом, який може допомогти віднайти справедливість у справі Тимошенко, оскільки судова система України тотально контролюється президентом Віктором Януковичем», - додав Власенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Захист Тимошенко сподівається лише на Євросуд
26 грудень, 2011, 12:39