Нововолинськ: на шахті №9 безлад та суцільна брехня. ДОКУМЕНТ

Нововолинськ: на шахті №9 безлад та суцільна брехня. ДОКУМЕНТ
На запит голови профспілкової організації нововолинської шахти №9 Василя Гури, що стосувалися питань реалізації вугілля, його зольності, плану, витрат коштів ДП “Волиньвугілля” тощо, керівник Анатолій Головко “відзвітувався”, надавши йому відповідні документи.

Парадоксально, що деякі факти суттєво відрізняються від тих, які подані підприємством як технічно-економічні показники на ДП “Волиньвугілля”, - повідомляє БУГ.

Виходить, керівництво “розводить” своїх працівників. Найперше, Василь Гура акцентує увагу на невідповідність цін споживача у документах ДП “Волиньвугілля” та у відповіді Анатолія Головка на запит.

“Коли я прийшов на ДП “Волиньвугілля” і показав офіційний документ, який отримав від директора шахти, ніхто не міг дати відповіді на мої питання”, – каже голова профспілки шахти №9.

Є розбіжності в підрахунках, які здійснювались адміністрацією шахти. Зокрема, за серпень місяць реалізовано 138 тонн вугілля за ціною 883.19 гривень за тонну. В сумі це 121880.22 гривень. Однак у офіційній відповіді керівника це число становить 193880, 35 гривень, тобто більше на 72 тисячі гривень. Де ділись більше 70-ти тисяч, куди їх “списали” і чому не вказана реальна вартість вугілля ніхто не знає. Невже керівництво вугільного підприємства не очікувало, що хтось візьметься перераховувати числа?

“Є багато розбіжностей у вартості вугілля між цифрами, поданими адміністрацією шахти, і реальними, але 70 тисяч – це вже “закруто”, – каже керівник профспілкової організації копальні.

Повертаючись до видобутого вугілля: виходить, що всупереч аргументам окремих політиків і чиновників, працівники самі на себе заробляють. План не виконаний, але по сумі надходжень від реалізації, що за липень вища на 1 мільйон гривень, а за серпень на 1 мільйон 300 тисяч гривень, гірники мали б отримати премії, яких їм не дали. Якщо продавати вугілля на споживача, то дев’ята шахта може працювати, а шахтарі заробляти. Водночас на ТЕС вугілля відправляється за набагато нижчою ціною.

Чому не виконується план? Все дуже просто. У техніко-економічних показниках до бізнес-плану ВП “Шахта №9″ Нововолинська” ДП “Волиньвугілля” якимось чином кількість діючих лав зведено до трьох. Відповідно, згідно цього документу план видобутку вугілля розрахований на три лави. Хоч насправді на дев'ятій шахті їх працює лише дві.

“Як реально можна виконати план, якщо вони розраховують його на недіючу лаву?”, – таке питання ставить Василь Гура до керівництва.

У документі зазначається, що за кошти від реалізації планувалося обладнати лави №412 та 414 комплексним механізованим кріпленням КД-80 та комбайном 1К-1о1, але в наявності на даний час ніякого комплексу, ані комбайну на шахті нема.

Цікавий факт: адміністративні витрати Апарату управління ДП “Волиньвугілля” у серпні 2015-го року склали 734 тисячі гривень, а на обладнання копальням виділено близько 60-ти тисяч.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гідні щеневмерлики керують
Відповісти
Останні новини
Нововолинськ: на шахті №9 безлад та суцільна брехня. ДОКУМЕНТ
11 жовтень, 2015, 12:08